bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Prvi april po Googleu
‹ Fun novosti

Prvi april po Googleu 31.03.

Izgleda da u Googleu prvoaprilske šale shvaćaju ozbiljno. Dokaz tomu je obilje fora koje su nam vrijedni 'googleovci' priredili za danas. Od potrage za Pokemonima na Google Maps do aplikacije koja prevodi s engleskog na emoji

Među brojnim tvrtkama i odjeljenjima unutar Googlea, postoji prijateljsko nadmetanje kad je u pitanju 1. april. Svake godine na dan muljanja i laganja, iz Googlea nas zasipaju brojnim fora aplikacijama, programima i bizarnim idejama. Niti ove godine nije drugačije. Ima tu svega i sigurno ćeš pronaći poneku foru koja će te nasmijati i dodatno popraviti ionako lijep proljetni dan.

Google Maps Pokemon Challenge

Ekipa koja je odrastala na Pokemonu, zna da je najteže pronaći malena, simpatična čudovišta. Skrivaju se svugdje, pa nas ne čudi da je Google Maps Pokemone posakrivao po cijelom svijetu. Pogledaj video, slijedi upute i uhvati ih sve!

WazeDates

Tražiš ljubav svog života? Pokušaj s WazeDates – aplikacijom koja pronalazi srodne duše za upravljačem susjednih automobila dok voziš. Korisnici kažu kako im je 'WazeDates promijenio život'. Ili, možda, ipak ne. :)

Auto Awesome photobomb

Google + korisnici ugavnom se slažu da je Auto Awesome koristan alat. Mnoštvu opcija za dodavanje foto efekata, sad je dodan još jedan – celebrity photobomb. Naprosto ostavi nešto slobodnog mjesta na fotki koju uploadaš, kako bi ti Auto Awesome 'zalijepio' jednako awesome fotku jednog, jedinog i neponovljivog Davida Hasselhofa.

Chrome emoji prevodilac

Voljeli ih ili ne, od emoija ne možemo pobjeći. Japanske ikonice sve se više šire, a toliko ih je da samo rijetki mogu pohvatati i upamtiti sve. Nema beda, Chrome za Android i iOS uređaje sad prevodi emoji na engleski.

Nest avionski termostat

Loš film, loša hrana i koljena na faci – prve su asocijacije na put avionom svih nas koji ne putujemo poslovnom klasom. Zar ne bi bilo ljepše kad bi mogli sami regulirati temperaturu i klimatizaciju na svom sjedalu? Ti briješ na 'popodne u Cancunu', a tvoj suputnik na 'polarnu hladnoću u Chicagu'. 

Google Magic Hand

I na kraju, genijalan izum iz Japana. Dame i gospodo, upoznajte Magic Hand.

Posljednja izmjena: 03.04.2014.
Možda će te zanimati i: