bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Prvi milijun kontroverznog filma
‹ Fun novosti

Prvi milijun kontroverznog filma 27.12.

Iako je najrazvikaniji film ovog prosinca, 'Intervju' Setha Rogena, zaigrao tek u 10 posto planiranih kina, sve su predstave rasprodane, a film je prvog dana prikazivanja premašio zaradu od milijun dolara. Što ti je besplatna reklama,ha?

Htio ne htio, sigurno si zadnjih dana čuo sve u novoj, 'sjevernokorejskoj' komediji Setha Rogena, krađi filma sa Sonyjevog servera, hakiranju, diplomatskom skandalu… Ukratko, prava sapunica

Nama se najviše sviđa teorija zavjere prema kojoj je Sony sve ovo orkestrirao kako bi besplatno promovirao film. Pa pogledaj samo koliko je 'Intervju' zadnjih dana u medijima i sve to bez ijedne reklame!

Znamo da ta teorija zvuči prilično nategnuto, ali besplatna promocija svakako je pomogla Rogenovom filmu. Naime, već je prvog dana film premašio milijun dolara što nije tako velika svota za američko kino-tržište, ali treba znati da je 'Intervju' igrao u jako malom broju kina.

'Reakcija publike bila je fantastična – skoro sve ograničene projekcije bile su rasprodane i to u manje od 10% kina koja smo planirali za originalnu premijeru', izjavio je jedan od šefova Sonyja.

Osim u kinima, film je od srijede dostupan za iznajmljivanje na YouTube Movies, Google Playu, Xbox Video servisu i na posebnoj internetskoj stranici SeeTheInterview.com.

Svi oni nude gledanje filma po cijeni od 6 dolara koliko u prosjeku iznosi jedna kino-ulaznica u Hrvatskoj.

Bit će zanimljivo pratiti daljnji financijski uspjeh (ili neuspjeh) Intervjua. Hoće li istovremena online distribucija naškoditi filmu u kino dvoranama? Nastavi li film dobro kotirati u kinima i slijedećih tjedana, možemo očekivati sve više ovakvih 'duplih' premijera – u kinu i na internetu.

U suprotnom, bojimo se da ćemo i dalje biti osuđeni na gledanje novih filmova isključivo u kinima.

Izvor

Posljednja izmjena: 27.12.2014.
Možda će te zanimati i: