bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Puzzle tipkovnica
‹ Fun novosti

Puzzle tipkovnica 27.03.

104 tipke na standardnoj tipkovnici definitivno su too much. 'Alo, pa tko koristi neku tamo Pause ili Scroll Lock tipku? Što manje tipki, tim bolje i zbog toga nam se strašno sviđa ova Puzzle tipkovnica koju možeš složiti kako god hoćeš

Standardna Windows tipkovnica ima 104 tipke. Svakako previše. Dakle, trebaju nam slova i brojke, to je 41 tipka. Izbacimo Q, Y, W i X – eto nas na 37 tipki. Ustvari, u duhu štednje i recesije možemo preživjeti i bez hrvatskih dijakritičkih znakova sto broj tipki potrebnih za pisanje spusta na 32. Mozemo i bez samoglasnika, sto ce nam oni? T b nd zgldl nkk vk. Ps, bs nj dbr. Ok, ipak nam trebaju samoglasnici i naši znakovi, vraćamo se na brojku od 37 tipki. Što nam još treba? Enter, razmaknica, Shift, Caps Lock nam ne treba, Backspace.. to je to, 41 tipka, a sve ostale bacamo u smeće.

Sigurno se pitaš zašto računamo i brojimo tipke na tipkovnici? Eto, namjeravamo nabaviti Puzzle tipkovnicu, dizajnera Wan Fu Chuna. Slova, brojke, Enter i ostalu 41 tipku nosit ćemo u džepu pa kad nešto treba napisati, izvadit ćemo ih, posložiti i peri!

Šalu na stranu, ovakva modularna tipkovnica mogla bi se pokazati itekako praktičnom. Posložiti tipke kako ti odgovara, presložiti ih i pomicati – svi oni koji puno i često tipkaju itekako bi znali cijeniti ovakvu tipkovnicu. Osim toga, dobro bi došla i ozbiljnim smartfon 'tipkačima'.

Nažalost, morat ćemo pričekati još neko vrijeme da Puzzle tipkovnica krene u proizvodnju. Riječ je o dizajnu kojeg treba dodatno razraditi i pronaći zainteresiranog proizvođača. Šteta, a baš smo se nabrijali na to da ćemo uskoro morati tražiti slovo 'A' po džepovima i pitati se je li mačka pojela 'P' ili je možda klinac odlučio ukrasiti Lego parking s pripadajućom oznakom za parkiranje.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.03.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Rosie-Posie 27.03.2013. 22:09
  • Morala sam tražit po tipkovnici scroll lock tipku jer sam mislila da ste je izmislili :D
  • 0 Odgovora
  • malabiljka 27.03.2013. 13:29
  • Nikad mi nisu išle puzzle: pokušaj slaganja one od 1000 dijelova završio bi na (krivo) povezanih 50, izgubljenih 83 i ostatak u kutiju pospremljenih dijelova. Hm, možda sam ja zapravo slagač s posebnim potrebama :-)
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)