bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Računalo na zapešću, a nije PipBoy
‹ Fun novosti

Računalo na zapešću, a nije PipBoy 19.10.

Uzmeš svoj iPad, umetneš ga u narukvicu i staviš na ruku. Voila - dobio si računalo koje možeš nositi na ruci umjesto prave narukvice. Upravo je ovo ideja iza Wovea, nosivog računala koje, za razliku od iPada, ima fleksibilan zaslon kojeg je moguće saviti

Gameri znaju što je PipBoy, a svima ostalima preporučujemo da ubodu novi nastavak Fallouta koji uskoro izlazi za PC kante i konzole. Glavni protagonist tog serijala na zapešću nosi PipBoy računalo pomoću kojeg pristupa mnogim korisnim podacima za vrijeme igre.

Wove iz tvrtke Polyera izgleda upravo poput Fallout računala, a glavna mu je odlika savitljivi zaslon na bazi elektzroničke tinte (e-ink). Zaslon rezolucije 1040x200 osjetljiv je na dodir i ima pozadinsko osvjetljenje za čitanje noću dok se ostatak ovog nosivog računala nalazi u ostatku narukvice, sačinjene od specijalne tkanine.

Uređaj se s tvojim smartfonom spaja putem Bluetooth veze i može prikazati sve podatke kojima inače pristupaš s mobača (poruke, pozive, navigaciju, vremensku prognozu…). Dok se ne koristiš uređajem on će izgledati poput narukvice kojoj uvijek možeš promijeniti izgled.

Naravno, sve ovo ovisit će o aplikacijama koje je potrebno napisati za Wove i zbog toga je operativni sustav Wove OS, baziran na Androidu, u potpunosti otvoren (open-source).

Iz Polyere tvrde kako surađuju s nekoliko velikih proizvođača softvera kako bi Wove sredinom sljedeće godine, kad bi se trebao pojaviti u prodaju, imao desetak korisnih aplikacija za svakodnevnu upotrebu.

Cijena još nije poznata, ali u Polyeri uvjeravaju kako će Wove biti jeftiniji od Apple Watcha.

Posljednja izmjena: 19.10.2015.
Možda će te zanimati i: