bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Rent a Cat
‹ Fun novosti

Rent a Cat 21.08.

Juriš na sve strane i nemaš vremena niti za sebe, a kamoli za kućnog ljubimca? Htio bi se tu i tamo, ako ne prošetati psa, onda bar na minut-dva zabaviti s mačkom? Dobrodošao na iPet Companion, web odredište za sve mačkoljupce

Ljubimac je radost, ali i obveza na koju mnogi od nas nisu spremni. Neki se zalete pa nabave psa ili mačku za koje se ne stignu ili, naprosto, ne žele kvalitetno brinuti. Često takve životinje završe na ulici, a vlasnici tih jadnih i izgubljenih životinja nastavljaju sa životom kao da se ništa nije dogodilo. Nikad nam neće biti jasni takvi ljudi...

Na svu sreću, uvijek postoji i druga strana. Kućni ljubimci životna su radost mnogima, ali neki ih naprosto nemaju, jer nemaju niti vremena za brigu o omiljenoj 'krznatoj lopti'. Hraniti ribice u akvariju i nije neki gušt, ali igrati se s mačkom zna biti vrlo opuštajuće i zabavno. Nažalost, mačku ne možeš posuditi na pet minuta, ali zato možeš posjetiti web stranicu iPet Companion i tamo se putem live feeda i robotiziranih igračaka igrati s pravom, pravcatom mačkom 'Made in USA'.

Pomoću iPet Companion web aplikacije možeš pomicati video kamere, smještene u osam američkih prihvatilišta za životinja, te zadavati komande i tako kontrolirati igračke koje se nalaze u prostoriji s mačkama. Klikom miša aktivirat ćeš igračku i tako eventulano privući mačju pažnju. No, svi oni koji imaju mačke reći će ti da je privlačenje mačje pozornosti iznimno naporan sport, pa se nemoj razočarati ako te mačka lagano 'izignorira'. Mačke su takve i to je jedan od razloga zašto ih volimo. Podsjećaju nas da nismo centar svemira i da egotrip ponašanje nije svojstveno samo nama.

Svaki posjetitelj iPet Companion web stranice ima dvije minute koje može provesti u igri s mačkom, a onda igračku preuzima slijedeći u redu. Da, postoji poduži red ljudi koji strpljivo čekaju svoje dvije minute kako bi pokušali zabaviti mačku.

Skloništa za životinja u kojima je instaliran iPet Companion tvrde kako im je broj posjeta putem web stranice višestruko povećan zahvaljujući ovoj sofisticiranoj igrački, a povećan je i broj mačaka koje su skloništa uspjela udomiti. Internet i robot-igračka svakodnevno spašavaju nekoliko slatkih, malih mačića. Pravi, pravcati 'happy end'.

Posljednja izmjena: 21.08.2012.