bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Robot s logoom Toyote
‹ Fun novosti

Robot s logoom Toyote 03.10.

Znamo da su Japanci zaluđeni robotima pa nas vijest prema kojoj i Toyota počinje proizvoditi male, slatke robote nije nimalo iznenadila. Kirobo Mini u prodaju će početkom sljedeće godine, a prvenstvena namjena mu je da bude dobar prijatelj i slatki ljubimac. Nego, a što fali mačkama i psima?

Toyotin Kirobo Mini razvijen je kao ‘partner za komuniciranje’. Može obaviti jednostavne razgovore, gestikulirati ručicama i prikladno odgovoriti na vlasnikove emocije. Toliko je malen da može stati na dlan i savršeno prijenosan pa ga vlasnici mogu nositi kamo god pošli.

Većinu funkcija Kirobo Mini obavlja uz pomoć Bluetooth veze s matičnom aplikacijom koju je potrebno instalirati na smartfon. Drugim riječima, Toyotin robot nema ‘mozak’ već ovisi o appu koji ga pretvara iz beživotne igračke u nešto manje beživotnog, slatkog robota.

Ugrađena kamere omogućuje robotu da prepoznaje emocije i izraze lica na osnovu kojih se pokušava prilagoditi vlasnikovom raspoloženju. Osim toga, Kirobo Mini može prepoznavati predmete u blizini koji mu služe kao izlika za započinjanje rudimentarnog razgovora s usamljenim vlasnicima. Naravno, sve ovo zasad funkcionira samo na japanskom.

Toyotin robot u prodaji će se pojaviti krajem ove i početkom slijedeće godine po cijeni od nekih 39.800 yena (3.000 kuna), ali vlasnici će morati plaćati i mjesečnu pretplatu od 25 kuna kako bi koristili Kirobo aplikaciju.

Da ponovimo pitanje iz uvoda - što nedostaje psima i mačkama kao kućnim ljubimcima? Japanci. /sigh

Izvor

Posljednja izmjena: 05.10.2016.
Možda će te zanimati i: