bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
S plaže na ZOI
‹ Fun novosti

S plaže na ZOI 20.01.

Šašavi Jamajčani opet će na Zimske olimpijske igre. Neće ih predstavljati Usain Bolt već će veseli momci iz države poznate po reggaeu i dimu ponovno voziti bob. Kvalificirali su se i sad im jedino nedostaje 80.000 dolara za put u Soči

Priča o ekipi s Jamajke koja se 1998. kvalificirala na Zimske olimpijske igre u Calgaryju, ovjekovječena je u filmu Cool Runnings. Sigurno si gledao film, jer je na našim televizijama bio prikazan 'samo' stotinjak puta.

Posada Jamajke sudjelovala je na nekoliko slijedećih Olimpijada, ali se nisu kvalificirali na prethodne dvije, u Torinu i Vancouveru. Srećom, vozač boba dvosjeda za Jamajku u Salt Lake Cityju 2002. godine, Winston Watts, godinama živi u Sjedinjenim Državama, nedaleko od bob staze na kojoj je vozio olimpijsku utrku. Danas 46-godišnji Watts i dalje je u sjajnoj formi pa je zajedno s partnerom Marvinom Dixonom odlučio vratiti Jamajku na ZOI.

Skupili su posadu, potrošili ušteđevinu na kupovine opreme i krenuli u kvalifikacije. Iako imaju tek 39. vrijeme na svijetu i prošli vikend nisu bili u St. Moritzu gdje su se vozile zadnje utrke kvalifikacije, posada Jamajke ipak se plasirala u Soči.

No, momci s Kariba unatoč uspjehu u kvalifikacijama možda ipak neće vidjeti Rusiju. Naime, Watts je potrošio svu ušteđevinu, više od 100.000 funti, a Olimpijski odbor Jamajke jednako je švorc. Srećom tu su Internet i društvene mreže.

Naime, bob ekipa s Jamajke je pokrenula projekt grupnog financiranja u kojem traže 80.000 dolara za troškove puta, transporta te kupovine rezervne opreme. U jednom su danu skupili više od 15.000 dolara i ne sumnjamo da će za osam dana, kad istječe rok za olimpijske prijave, skupiti dovoljno para da pokriju sve troškove.

Posljednja izmjena: 20.01.2014.
Možda će te zanimati i: