bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Selfie s Barbikom
‹ Fun novosti

Selfie s Barbikom 20.08.

Chris Buck, poput svih nas, voli slikati selfieje. No, ovaj američki fotograf otišao je korak dalje i selfie pomamu pretvorio u zabavnu umjetnost. Isprintao je svoju figuricu pomoću 3d printera i sad je fotkana totalno ludim i neobičnim mjestima

Kad je Chris Buck naletio na uslugu izrade svoje 'mini-me' kopije u jednom njujorškom dućanu, nije znao što će s njom, ali je znao da je mora kupiti.

Uveli su ga u posebnu prostoriju, snimili istovremeno sa svih strana kako bi dobili 3d fotografiju, platio je, a njegova vjerna kopija, velika 15 centimetara, stigla je poštom par tjedana kasnije.

'Izvadio sam je iz kutije, postavio na stol i bez razmišljanja snimio iPhoneom. Tako se rodio moj novi projekt', kaže Chris.

'Figurica djeluje tako realno – oblik mog lica, položaj tijela i način na koji fotografija sažima vrijeme te prostor, sve to stvara neobičan i čaroban učinak.'

Chris je seriju fotografija svoje 3dprint kopije nazvao Likeness (Sličnost) i svaki dan na Instagramu objavi novu fotku s hashtagom #bucklikeness.

Kamo god fotograf putuje, s njim putuje i njegov 'mini-me'. Planira snimiti 75 fotki od kojih će potom napraviti knjigu i tako zaraditi neku kintu.

A što će biti s Chrisovim 3d modelom? Vjerojatno će završiti u zasluženoj mirovini na nekoj polici, iznad kamina, u dnevnom boravku.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.08.2015.
Možda će te zanimati i: