bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Shakirani zahod
‹ Fun novosti

Shakirani zahod 04.08.

Svakodnevni WC ritual, praćen muzikom i mirisom parfema koji se širi iz tvoje skupocjene SATUS školjke, prekida zvuk puštanja vode dok još sjediš i obavljaš posao. I tako u nedogled. Eto što se dogodi kad kupiš WC školjku koja dolazi s appom

Živimo u vrijeme kad je sve više uređaja moguće hakirati. Dovoljan je  pristup internetu i nema tog Boga koji će spriječiti nekog mahera da preuzme kontrolu nad dotičnim gadgetom. Srećom hakere uglavnom ne zanimaju kućanski aparati, televizori i slični uređaji nove, online generacije. Nadamo se da ih isto tako neće zanimati niti SATIS WC školjka.

Naime, proizvođač ovog japanskog čuda od WC sanitarije objavio je upozorenje u kojem korisnike obavještava da, eto, postoji opasnost od WC hakera. Inače, SATIS se u Americi reklamira kao 'redefiniranje zahodske inovacije'. Kupac ne dobiva samo vrhunski dizajniranu školjku, a ne. SATIS ima ugrađen osvježivač zraka, bide raspršivače, svira opuštajuću muziku dok se ti napinješ, a, osim toga, automatski podiže i spušta dasku te poklopac školjke.

Ovakav WC luksuz košta 5.686 dolara, a sve funkcije SATIS-a možeš kontrolirati Android aplikacijom. Upravo je mobilna povezivost problem ovog zahodskog gadgeta.

Naime, bilo tko može skinuti 'My Satis' aplikaciju i početi upravljati bilo kojom SATIS WC školjkom u blizini. Zlonamjerni 'hakeri' mogu, pomoću apalikacije, beskonačno puštati vodu, otvarati i zatvarati poklopac, paliti bide i osvježivač zraka, ukratko, zabavljati se na račun vlasnika skupocjene zahodske instalacije.

Tako im i treba kad stavljaju računala tamo gdje im nije mjesto. Uostalom, tko god 'pljune' 5.000 dolara za WC školjku zaslužuje da ga susjedi 'hakiraju' bez prestanka.

Izvor

Posljednja izmjena: 08.08.2013.
Možda će te zanimati i: