bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Škotlanđanka postala turističkom atrakcijom
‹ Fun novosti

Škotlanđanka postala turističkom atrakcijom 28.02.

Mary Johnston iz Glasgowa našla se na listi popisa turističkih atrakcija najvećeg grada Škotske. Poznata web stranica za putovanja, TripAdvisor, zabunom je Mary uvrstila na listu na kojoj se inače nalaze katedrala, muzeji i parkovi

Putuješ li u Glasgow, mogao bi navratiti i obići Mary Johnston. Sredovječna Škotlanđanka nekako se, prilikom registracije na poznati travel web TripAdvisor, uspjela prijaviti kao turistička atrakcija, a ne kao korisnik. TripAdvisor, inače, vrlo rigorozno provjerava i odobrava turističke atrakcije, pa je posve nejasno kako je Mary uspjela proći ovaj proces selekcije.

Nakon što se našla među atrakcijama, web stranica je pozvala korisnike da ocijene Mary, pitala ih jesu li je posjetili i tražila da napišu osvrt na Mary. Naravno da su dežurne šaljivdžije odmah počele hvaliti Mary, kao jednu od najboljih turističkih atrakcija u Glasgowu. Škotlanđanka se ubrzo popela na 87. mjesto, od 163, atrakcija u tom gradu.

Mary je postala atrakcijom i na internetu, o njoj su počeli pisati mediji, pa je netko od odgovornih u TripAdvisoru napokon uvidio grešku. Mary je ubrzo nestala s tog popisa, ali ne i s liste kratkotrajnih internetskih heroja.

Posljednja izmjena: 28.02.2014.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)