bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Skrivena kamera strave i užasa
‹ Fun novosti

Skrivena kamera strave i užasa 27.11.

Nekad, ne tako davno, reality televizija svodila se samo na jednu formu - na skrivenu kameru. Ovakav oblik zabave pregazilo je vrijeme, ali u nekim dijelovima svijeta još uvijek znaju napraviti odličan skeč uz pomoć skrivene kamere

Skrivena kamera stara je skoro koliko i sama televizija. Prvi takav show, slavnu 'Candid Cameru', osmislio je Allen Funt 1948. u Americi. Ubrzo je skrivena kamera osvojila svijet, a iz ove forme televizijskog izražavanja tijekom slijedećih desetljeća razvila se reality televizija.

Naravno, kako to uvijek biva s nečim tako popularnim, većina fora sa skrivenom kamerom malo su žešći 'fail'. Rijetki nas uspiju pošteno nasmijati, pogotovo danas, kad smo zahvaljujući internetu oguglali na sve. Pritom mnogi zaboravljaju da za skrivenu kameru nije važna samo dobra ideja, već i dobra realizacija. Uzalud ti najbolja fora na svijetu ako nehotični sudionici ne žele surađivati ili imaš loše produkcijske uvjete u kojima tvoja ideja naprosto ne može ostvariti pun potencijal.

Na svu sreću, producenti i scenaristi brazilske SBT televizije ovakvih problema nemaju. Brazilci su nasmijan narod i uglavnom ne zamjeraju ako se netko našali na njihov račun, a vlasnik SBT-a, Silvio Santos, i sam sudjeluje u stvaranju i snimanju show programa. 81-godišnji Silvio jedan je od najbogatijih ljudi u Brazilu, a unatoč poznim godinama još uvijek je neumoran. Krenuo je od nule, postao velikom tv zvijezdom, 1981. je osnovao SBT i danas vrijedi skoro tri milijarde dolara. Njegova tv mreža uglavnom producira zabavni program, a Silvio uživa u bezazlenim podvalama i u pravljenju aviona od novčanica koje potom lansira u publiku.

Kako to rade Brazilci i Silvio? Pogledaj skrivenu kameru iz lifta strave i užasa i zapitaj se što bi ti napravio da se nađeš na njihovom mjestu. :)

Posljednja izmjena: 27.11.2012.
Možda će te zanimati i: