bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Slonica Mila više nije sama
‹ Fun novosti

Slonica Mila više nije sama 20.02.

41-godišnja slonica Mila najveći dio života provela je kao jedini slon na Novom Zelandu, prvo u cirkusu, a potom u zoološkom vrtu. Zahvaljujući donacijama, Mila je nedavno prebačena u San Diego Zoo, gdje je nakon 37 godina prvi put ugledala druge slonove

San Helen Schofield, čuvarice u zoološkom vrtu u Aucklandu na Novom Zelandu, napokon je postao stvarnost. Helen je godinama brinula o jedinom slonu na toj otočkoj državi – slonici Mili. Mila je provela 30 godina u cirkusu, putujući Novim Zelandom, a potom je prebačena u zoološki vrt. Godine samoće utjecale se na Milu koja je postala bezvoljnom i depresivnom pa je Helen pokrenula akciju prikupljanja sredstava za transfer Mile tamo gdje će biti u društvu svoje vrste.

Na žalost, Helen je nastradala prije dvije godine i to upravo od Mile koja ju je slučajno zgnječila. Nakon Helenine smrti, ostali zaposlenici zoološkog vrta nastavili su akciju prikupljanja novca i u slijedeće dvije godine, uspjeli prikupiti više od 1,5 milijuna dolara, potrebnih za transfer Mile u San Diego Zoo – jedan od najboljih zooloških vrtova na svijetu.

Mila je u San Diego odletjela krajem prošle godine, ali je morala provesti neko vrijeme u karanteni.

Karantena je napokon završila i čuvari su krenuli u socijalizaciju usamljene slonice. Prvo se upoznala s Mary, predvodnicom krda od šest slonova u San Diegu. Kako je protekao prvi susret možeš vidjeti u videu:
 

Upoznavanje je nastavljeno slijedećih dana, a osoblje zoološkog vrta vjeruje kako će Mary naučiti Milu 'slonovskom bontonu'. Mila bi se uskoro trebala priključiti krdu, a u San Diegu su zadovoljni njenim napretkom, inteligencijom i zdravljem.

Nastavak Milinih avantura u Americi, možeš pratiti na službenom San Diego Zoo blogu.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.02.2014.
Možda će te zanimati i: