bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Snowden u glazbenim vodama
‹ Fun novosti

Snowden u glazbenim vodama 30.04.

Edward Snowden spada u red faca koje izazivaju podjele. Za neke je izdajnik i prodana duša, a za druge je pravi heroj i domoljub. U potonje spada i slavni francuski kompozitor Jean-Michel Jarre koji je zamolio Snowdena da gostuje na novom albumu. Rezultat? Ako briješ na elektroniku, onda ovu stvar definitivno moraš poslušati

Pionir elektroničke glazbe Jean-Michel Jarre uskoro izdaje novi album. Electronica Volume II: The Heart Of Noise najavljuje se kao album na kojem gostuju mnogi poznati glazbenici, a među svim tim facama našao se i Edward Snowden.

Snowden nije muzički nadaren, ali to nije spriječilo Jarrea da ga zamoli za suradnju. Naime, francuski kompozitor veliki je Snowdenov fan. Prilično neobičan duet napravio je pjesmu 'Exit' – brzi i zaraznu electro brijačinu koja sadrži Snowdenov monolog umjesto vokala.

Amerikanac se trenutno nalazi u Rusiji, gdje mu je odobren azil, i otamo se video vezom čuo i vidio s Jarreom.

'Kad kažete da vas pravo na privatnost ne brine pošto nemate ništa za sakriti, jednako je kao da kažete kako vas nije briga za slobodu govora, jer nemate ništa za reći', govori Snowden u 'Exitu'.

Inače, njih dvojica upoznali su se nakon jednog intervjua u kojem je Francuz Snowdena uspoređivao sa svojom majkom, članicom francuskog Pokreta otpora u II. Svjetskom ratu. Spojio ih je Snowdenov odvjetnik i njih dvojica ubrzo su počeli razgovarati putem Skypea.

'Želio sam ga snimiti kako bih spot mogao prikazivati na svojim koncertima', kaže Jarre.

'Često sviram na festivalima, pred mladom publikom, i na ovaj način im želim prenijeti poruke koje zagovaramo.'

Posljednja izmjena: 01.05.2016.
Možda će te zanimati i: