bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
SP vlada internetom
‹ Fun novosti

SP vlada internetom 16.06.

Nakon bezočne krađe brazilskog arbitra pod japanskom krinkom, uskoro nas čeka novo iskušenje, ovaj put protiv Kameruna. Skrati čekanje do početka utakmice uz detaljnu statistiku SP trendova na internetu

Ne znam jesi li primijetio, ali počelo je Svjetsko prvenstvo u nogometu. Da, zato su mnogi automobili ukrašeni šahovnicama, zastave vise s balkona, a muški dio populacije ujutro izgleda kao da su tulumarili cijelu noć. Nisu tulumarili već su gledali nogomet. Pritom im se zna prikrasti pokoje pivo više, ali to je normalno kad je u pitanju najvažnija sporedna stvar na svijetu. Srećom pa je SP samo jednom u četiri godine.

Naravno da svi pišu i govore o Svjetskom prvenstvu, pa niti Google nije izuzetak. No, dok mi uglavnom iznosimo pretpostavke, Google Trendovi se drže golih činjenica. Na web stranici posvećenoj SP-u, možeš saznati sve trendove vezane uz svaku utakmicu Svjetskog prvenstva – što se na internetu tražilo prije, za vrijeme i nakon utakmica.

Recimo, nakon utakmice Brazil – Hrvatska, poklonici južnoameričkih padavičara u žutom, osjećali su se 'nezaustavljivo' - bit će zbog toga što su suci na njihovoj strani - dok smo mi bili 'razdraženi'. Kod Brazilaca, najviše pažnje privlačili su Neymar, David Luiz i Thiago Silva, a mi smo 'tražili' Pletikosu, Vrsaljka i Srnu.

Brazilci su prije utakmice najčešće postavljali pitanja 'Kakvu tetovažu Neymar ima na vratu?' 'Kako napraviti slatke kokice?' i 'Tko je Neymarov sin?', dok je Hrvate najviše zanimao raspored igranja na Svjetskom prvenstvu, što se događa s Mandžukićem i tko će igrati za Englesku. I, tko je onda više zaluđen nogometom? Mi ili Brazilci?

Ne trebaju nam niti Google, ni trendovi za točan odgovor na to pitanje.

Izvor

Posljednja izmjena: 16.06.2014.
Možda će te zanimati i: