bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
'Stealth' bicikl
‹ Fun novosti

'Stealth' bicikl 24.01.

Bicikli, opravdano, postaju sve popularniji, pogotovo u gradovima. Nažalost, sad nije pravo doba godina za pedaliranje, ali uskoro će proljeće, a to znači zbogom gradskom prijevozu i gužvama dok jurimo na biciklu. Još da nam je jedan ovakav, proziran bike

Znamo da su vremenski uvjeti daleko od idealnih za vožnju na biciklu, ali proljeće će za mjesec-dva, a novu bike sezonu treba dočekati spreman. Svi oni koji još nemaju bicikl trebali bi početi razmišljati o kupovini ovog ekonomičnog, zdravog i zabavnog prijevoznog sredstva. Postoji 'mali milijun' modela, od onih za jednokratnu upotrebu do bikeova koji koštaju koliko i jedan bolji auto. Sve je više i dizajnerskih ideja za, po mnogima, gradsko prijevozno sredstvo budućnosti.

Zanimljivu izvedbu futurističkog bicikla predložila je ekipa iz njemačkog studija Designaffairs. Njihov Clarity Bike izrađen je od trivexa - plastike koja se inače koristi za izradu kokpita u helikopterima i vojnim zrakoplovima. Trivex je iznimno lagan i čvrst materijal, otporan je na visoke i niske temperature, proziran je i nije pretjerano skup.

Naravno, kao i svaki drugi polimer, i trivex se može obojiti te modelirati kako god poželiš, ovisno o kalupu. Dodamo li tome da je trivex lakši od aluminija, o čeliku da i ne govorimo, dobivamo savršen materijal za izradu rama za bicikle.

Sad samo čekamo da netko krene u serijsku proizvodnju ovih ljepotana pa da se počastimo s jednim 'nevidljivim' bikeom.

Posljednja izmjena: 24.01.2013.
Možda će te zanimati i: