bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Street View kao igra
‹ Fun novosti

Street View kao igra 31.12.

Google Street View odavno se preselio s ulica u nacionalne parkove, poslovne zgrade, muzeje pa i u CERN. Europski centar za nuklearna istraživanja na švicarsko-francuskoj granici, otvorio je svoja vrata Google kamerama

Prolazak vozila ili pješaka natovarenih Google Street View opremom, sjajna je prilika za pripremanja fore koju će vidjeti cijeli svijet. Zaposlenici CERN računalnog centra znali su u koji dan i sat stiže ekipa iz Googlea da prošeta njihovim serverskim prostorijama pa su imali itekako vremena da se pripreme kako bi Street View njihovog radnog mjesta postao puno zabavnijim.

Naime, veseli su informatičari iz CERN-a diljem beskrajnih redova računalnog hardvera, poslaganog u serverskim sobama, sakrili na desetke LEGO figurica. Gorile, vanzemaljci i havajske plesačice nalaze se posvuda – na policama, samim serverima ili skriveni iza nekog ugla.

CERN-ovci pozivaju sve zainteresirane da pokušaju pronaći što više figurica. Ima ih više od 20 na oba kata računalnog centra, a pronađeš li bar tri figurice, 'uhvatiš' ih sa screenshotom, te slike pošalješ na mail, ulaziš u mogući krug dobitnika. Nažalost, nismo uspjeli saznati kakve nagrade nude. No, zadovoljit ćemo se s nekim poslićem u CERN-u i švicarskom vizom kao glavnom nagradom. Ne tražimo puno, zar ne?

Inače, Google je prošle godine sa Street Viewom zakoračio van prometnica i utabanih staza. Osim CERN-a, mapirali su i Galapagos, Fukushimu, polja kukuruza, Burj Khalifu… Ponudili su i mogućnost posudbe opreme za snimanje svima onima koji imaju pristup zanimljivim mjestima, a prošlog su mjeseca omogućili stvaranje osobnog Street Viewa uz pomoć DSLR kamere. Već vidimo reklamu: 'Street View – uskoro i u tvom WC-u'.

Izvor

Posljednja izmjena: 16.01.2014.
Možda će te zanimati i: