bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Striček, mi bi zmajeve
‹ Fun novosti

Striček, mi bi zmajeve 08.01.

Sedmogodišnja djevojčica iz Australije poslala je pismo tamošnjoj Saveznoj agenciji za znanstvena istraživanja i zamolila ih da joj naprave zmaja. Pravog, s velikim krilima i ustima iz kojih riga plamen

Sophie Lester (7) iz australske savezne države Queensland za prošli je Božić poželjela pravog zmaja. Molila je roditelje koji su joj strpljivo morali objasniti da ne mogu nabaviti zmaja i ponukali je da napiše pismo u kojem će zamoliti za malu pomoć. Poduzetna djevojčica odlučila je zatražiti pomoć od pravih ljudi. Poslala je pismo u CSIRO, australsku Saveznu agenciju za znanstvena istraživanja, u kojem je napisala: 'Je li moguće da napravite jednog zmaja za mene? Bilo bi super kad bi mogli, ali ako ne možete i to je u redu.'

Objasnila je kako će se svakodnevno igrati sa zmajem kojeg će nazvati Toothless ili Stuart, ovisno o tome kojeg je roda: 'Držat ću gu u dvorištu, na travi. Tamo ima puno mjesta. Hranit ću ga ribom, staviti mu ogrlicu i previjat ću ga, ako se ozljedi', malena Sophie detaljno je razradila plan i program brige o prosječnom zmaju.

Pismo je poslano i roditelji su zaboravili na zmaja, ne očekujući odgovor od agencije. No, znanstvenici iz CSIRO-a u ponedjeljak su na svom blogu odgovorili Sophie putem duhovitog priopćenja za javnost u kojem, između ostalog, stoji: 'Proteklih 87 godina, koliko postojimo, ne da nismo uspjeli stvoriti zmaja ili zmajeva jaja već naš rad nikad nije obuhvaćao išta što ima veze s mitskim zmajevima koji rigaju vatru', navodi se u priopćenju te dodaje, 'Australijo, ispričavamo se zbog toga'.

Potom se navode potencijalne praktične strane jednog zmaja poput količine energije koju jedan zmaj može proizvesti te se razglaba o ekološkoj prihvatljivosti takve energije. Sophie je oduševio odgovor agencije te sad ona i svi njeni prijatelji kad narastu žele postati znanstvenicima kako bi mogli uzgajati zmajeve.

True story. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 08.01.2014.
Možda će te zanimati i: