bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Student kupio Google.com za 12 dolara
‹ Fun novosti

Student kupio Google.com za 12 dolara 30.09.

Sanmay Ved nije mogao vjerovati kad mu je alat za pretragu i kupovinu domena ponudio svima poznati Google.com na prodaju po cijeni od samo 12 dolara. Platio je, transakcija je prošla i Sanmay je dobio pristup najposjećenijoj domeni na svijetu

Što misliš, koliko vrijedi domena Google.com? Internetska adresa koju poznaju i koriste svi vrijedi samo 12 dolara, tvrdi indijski student Sanmay Ved. On je jednostavno ukucao Google.com u betu Domainsa, nove Googleovog web servisa namijenjenog pretraživanju i kupovini domena.

Na Sanmayevo veliko iznenađenje, domena Google.com bila je na prodaju po cijeni od svega 12 dolara. Ne budi lijen, naš je Sani počeo snimati screenshote svega što mu se događa, izvadio kreditnu karticu i platio tih 80 kuna za domenu vrijednu desetke milijardi dolara.

Transakcija je provedena, a Indijac na studiju u Americi dobio je poruku kako iz Google Webmaster Toolsa sad ima pristup i domeni Google.com. Drugim riječima, de facto je postao vlasnik i admin najposjećenije stranice na svijetu.

No, njegova je sreća kratka trajalo. Minutu kasnije, stiže mail u kojem ga Google obavještava kako je njegova transakcija poništena te da više nije vlasnika Google.com domene.

U mailu kojeg je dobio Google čak es lažno tvrdi kako Sanmayju nije naplaćen iznos od 12 dolara iako on ima potvrdu o transakciji s kreditne koja tvrdi suprotno. Glavni junak naše priče opisao je na LinkedInu sve što mu se dogodilo.

Svojih 12 dolara na kraju je dobio nazad, a sad će bar cijeli život moći pričati kako je jednu minutu bio vlasnik Googlea.

Izvor

Posljednja izmjena: 04.10.2015.
Možda će te zanimati i: