bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Super Mario 64 u browseru
‹ Fun novosti

Super Mario 64 u browseru 29.03.

Sjećaš se Super Marija 64? Vjerojatno ne, pošto su u vrijeme kad je ova igra bila popularna (1996.) konzole za igranje kod nas bile vrlo rijetke zvijerke. Ništa zato, sad imaš priliku odigrati prvog 3d Marija u web pregledniku i to potpuno besplatno

Rijetki sretnici imali su konzole u Hrvatskoj krajem prošlog stoljeća. Tek je dolazak PlayStationa klincima iz ovih krajeva otkrio sve čari igranja na televizoru.

Razlog uspjeha PS-a u Hrvatskoj bio je vrlo jednostavan. Naime, igre za PlayStation bilo je lako piratizirati pa je u ona, krizna vremena, trebalo kupiti samo konzolu, a igre su se 'pržile' u kućnoj radnosti.

Iz istog razloga, Nintendo 64 nikad nije stekao veliku populanost u 'Lijepoj našoj'. Odlična konzola nije imala igre na CD-u, već na posebnim cartridgeima, što je onemogućavalo piratluk.

Propustili smo mnoge, sjajne N64 igre, ali zato danas imamo priliku odigrati ih ponovno, ovaj put bez petljancije s cartridgeima i dodatne kupovine.

Recimo, developer Roystan Ross dao si je truda i stvorio vjernu kopiju prvog nivoa Super Marija 64, prve 3d igre s brkatim vodoinstalaterom u glavnoj ulozi.

Razlike između Rossove kopije i originalne igre nema, osim što je Mario sad u HD rezoluciji pa izgleda daleko ljepše. Marijom možeš upravljati bilo tipkovnicom, bilo kontrolerom, a Ross obećaje kako će se vremenom dodati i preostae nivoe.

Osim igranja u web pregledniku, koje u zadnje vrijeme šteka zbog velike navale nostalgičnih gamera na Rossovu stranicu, igru možeš preuzeti za Windows, Mac i Linux platforme te je isprobati kad god poželiš bez spajanja na Internet.

Eto, nedjelja je, pa ako nemaš ništa pametnije…

Izvor

Posljednja izmjena: 29.03.2015.
Možda će te zanimati i: