bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Sve se više 'sekstamo'
‹ Fun novosti

Sve se više 'sekstamo' 14.02.

Pojam 'seksting' prije manje od tri godine ušao je u rječnike engleskog jezika, a samim tim stigao je i do nas. Ušao, ostao i proširio se sudeći prema rezultatima jednog istraživanja. Naime, sve se više sekstamo, bilo putem video poruka ili fotki

Izvještaj uglednog Pew Research Centra o utjecaju interneta, mobitela i društvenih mreža na ljubavne odnose, otkrio je kako Amerikanci svoje mobilne uređaje sve više koriste za sexting. Slanje seksualno eksplicitnih poruka, fotografija ili filmića, pogotovo je uzelo maha među populacijom od 18 do 24 godine, iako niti oni u kasnim 20-ima ili 30-ima nisu imuni na takvu vrstu iskazivanja osjećaja, bilo da je riječ o ljubavi ili požudi.

Svaki peti korisnik smartfona bar je jednom prošle godine primio fotografije nage ili polugole osobe, dok ih 9 posto priznaje kako su i sami poslali sličnu poruku.

I dok samci najčešće primaju i prosljeđuju takve poruke, oni u dugotrajnim vezama nisu ništa manje imuni na slanje sekstinga. Bit će da je u pitanju kriza srednjih godina?

Karen McDevitt, komunikolog sa Sveučilišta Wayne State, očekuje kako će fenomen sekstinga nastaviti rasti, prvenstveno zbog sve šire upotrebe smartfona: 'Imamo tehnologiju za takvo što u svojim rukama', tvrdi Karen. 'Vjerujem da ta dostupnost čini razliku.'

Naravno, ništa nije potpuno bezazleno, pa niti seksting. Upozorava se na opasnost od prosljeđivanja takvih, privatnih poruka. Nije nam jasno tko bi mogao proslijediti privatni seksting od cure ili dečka kojima se sviđaš, ali očigledno ima i takvih 'bisera'.

Nego, znaš koji je dan danas? Možda da voljenoj osobi pošalješ seksting poruku prije nego se nađete na romantičnoj večeri uz svijeće i sve što ide s tim? Javi nam kako je prošlo. :)

Posljednja izmjena: 14.02.2014.
Možda će te zanimati i: