bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
To je WALL-E!
‹ Fun novosti

To je WALL-E! 03.08.

Mike Senna, zaljubljenik u robotiku, posvetio je sve svoje slobodno vrijeme izradi savršenih replika slavnih robota, a ovom hobiju posvetio se iz samo jednog razloga – kako bi obradovao one najmlađe

Otkad smo prvi put na velikom filmskom platnu vidjeli malog, usamljenog robota koji traži prijateljstvo i ljubav, WALL-E je pronašao mjesto u našim srcima, mjesto rezervirano za slatke, hrabre i naprosto neodoljive filmske junake. Ovo vrijedi za odrasle, a kamoli ne za klince. Naprosto nema djeteta koje nije poželjelo WALL-E-ja za prijatelja.

Mike Senna, entuzijast robotike iz Kalifornije, dječje je snove pretvorio u stvarnost izradivši vjernu WALL-E repliku. Senna je internetsku popularnost, prije par godina, stekao svojim R2-D2 robotom. Brbljavi robot iz Zvjezdanih ratova postao je iznimno popularan među djecom i Mike se odlučio na novi pothvat, ovaj put na izradu robota koji ima karakter i više emocija.

Izbor je pao na WALL-E-ja. Nakon što se bacio na posao Mike je uvidio kakav ga težak zadatak čeka. Naime, R2-D2 je izrađen prema postojećim nacrtima, dok je pri izradi WALL-E-ja morao krenuti od nule. Nije bilo nacrta, gotovih dijelova, modela koje bi mogao iskoristiti… ništa.

Senna je iznova gledao Pixarov film kako bi 'uhvatio' ponašanje i pokrete malog WALL-E-ja, morao je sam izraditi sve komponente i na kraju morao je sve dijelove sastaviti  u vjernu kopiju animiranog filmskog junaka. Svaki dan, nakon dolaska kući s posla, sve slobodno vrijeme posvećivao je izradi WALL-E-ja, i tako 25 sati tjedno. Procjenjuje kako mu je trebalo više od 3.200 radnih sati da WALL-E od ideje u njegovoj glavi naraste u pravog robota. Sam proces izrade možete vidjeti na Mikeovom blogu.

Nagrada za sav taj trud? Oduševljeni izrazi lica klinaca i klinceza koje Mike upoznaje s WALL-E-jem. Pogledajte…

Posljednja izmjena: 03.08.2012.