bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Top pet besplatnih iPhone igara
‹ Fun novosti

Top pet besplatnih iPhone igara 23.07.

Imati smarthpone, a ne iskoristiti ga tu i tamo za igranje pravi je grijeh. Čemu sva ta procesorska snaga, retina ekran i memorija, ako iPhone koristiš samo za razgovore? Igraj se - u najgorem slučaju ubit ćeš dosadu, a u najboljem sjajno se zabaviti

iPhone je za video igre napravio više nego bilo koji komad hardvera u zadnjih desetak godina. Igre, dugo vremena smatrane gubitkom vremena i zanimacijom za klince, putem iPhonea došle su među 'široke narodne mase'. Danas svi znaju za Angry Birds, Fruit Ninju ili Plants and Zombies i svi se igraju.

Igranje je napokon postalo društveno prihvatljivo, a igre su najprodavanije aplikacije na App Storeu. Primijetit ćeš da izbjegavamo korištenje termina 'igrice'. Pa, sigurno ne kažeš kako si pogledao neki filmić ili poslušao neku pjesmicu, zašto bi onda igrao igrice?

Odabrali smo nekoliko besplatnih iPhone igara koje vrijedi skinuti i instalirati. Sve i ako se ne igraš, nikad ne znaš kad ćeš zapeti u prometnoj gužvi ili u nekoj čekaonici, a onda lijepo izvadiš iPhone i...

Lux Touch

Ako si ikad igrao Risk onda znaš igrati i Lux Touch. Osvoji svijet sa svojom vojskom, a osim 'kompjutera' možeš igrati i protiv prijatelja. Nekada su nam trebale kockice, stol i ploče za igranje društvenih igara, a sada je dovoljan iPhone i zabava može početi.

Sol Free Solitaire 

Pasijans ili 'soliter' je savršena razbibriga. Klondike, Yukon, Spiderette - verzije pasijansa koje smo naučili igrati na Windowsima nalaze se i u Sol Free Solitaireu. Sol Free nudi sedam vrsti pasijansa - više nego dovoljno za tjedne i mjesece opsesivnog preslagivanja kraljeva, dvojki, trojki...

Real Racing GTI

Najbolja besplatna 'utrka' na iPhoneu, bez premca. Real Racing nije igra za nestrpljive. Iziskuje pravo umijeće i bez odličnog poznavanja ponašanja virtualnih automobila te staza možeš zaboraviti na dobar rezultat u utrci. Real Racing GTI je igra za 'racing' fanatike i sve one kojima u žilama umjesto krvi teče benzin.

Froggy Jump

Doodle Jump, igra hrvatskih programera Igora i Marka Pušenjaka, spada među najpopularnije 'handheld' igre. Nažalost, Doodle Jump nije besplatan pa ga nismo mogli uvrstiti u naš izbor, ali zato Froggy Jump je. Riječ je o besramnoj kopiji Doodle Jumpa, ali to nimalo ne umanjuje igrivost i zaraznost Froggy Jumpa. Šareno, blesavo i zabavno.

Candy Train

Preslatka igra u kojoj slažeš prugu ispred malog vlaka, kupiš slatkiše i tako osvajaš bodove. Zvuči prilično banalno, ali je nevjerojatno zabavno, a vesele boje i težina same igre natjerat će te da odigraš još jednu rundu i pokušaš postaviti novi najbolji rezultat.

Znamo za još puno jednako dobrih igara i na iPhoneu i na Androidu, a ako želiš da nastavimo objavljivati ovakve preporuke na bonbon blogu javi se u komentarima i pohvali nas. :)

Posljednja izmjena: 23.07.2012.