bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Tužni Brazilac poklonio trofej
‹ Fun novosti

Tužni Brazilac poklonio trofej 10.07.

Još uvijek se priča o nevjerojatnoj utakmici između Njemačke i Brazila. Kako i ne bi kad smo prisustvovali jednom od onih događaja koji će ući u legendu. Svi smo uživali, osim brazilskih navijača. Ipak, i oni su na kraju pronašli razlog za osmijeh

Postoje događaji koje pamtimo čitav život. Znaš ono kad te upitaju gdje si bio kad se dogodilo to i to. Kladimo se da će te takvo što pitati u bližoj ili daljoj budućnosti, a pitanje će glasiti otprilike ovako: 'Hej, jel se sjećaš kad su Švabe zgazili Brazil 7-1 na Svjetskom prvenstvu?'.

Naravno da ćeš se sjećati, a svi oni koji nisu gledali tu utakmicu mogu samo žaliti. No, nitko ne žali više od Brazilaca koji su očekivali šesti naslov svjetskog prvaka, a umjesto toga dobili su sedam golova u polufinalu.

Slike razočaranih brazilskih navijača obišle su svijet a među njima se posebno isticao simpatični djedica koji grli kopiju pobjedničkog pehara i suznim očima gleda u prazno. Svi njegovi snovi raspali su se na komadiće u 90 minuta koje bi vjerojatno najradije zaboravio.

Njegova slika je obišla svijet i postao je sinonimom razočaranja 200 milijuna Brazilaca. Vjerojatno bi ostalo na tome da se na Redditu nije pojavila fotografija koju je uslikao jedan navijač i objasnio što se dogodilo potom.

Naime, tužni je djedica po završetku utakmice prišao jednoj njemačkoj navijačici i poklonio joj kopiju pokala, uz riječi: 'Nosi ga na finale. Kao što vidiš, nije mi lako, ali zaslužili ste ga. Čestitam!'.

Inače, simpatični djed zove se Clovis Acosta Fernandes, poznatiji kao 'Gaucho da Copa' i prava je legenda među brazilskim navijačima. Bio je na nekoliko zadnjih Mundijala i svugdje je nosio kopiju pehara iz 1950. godine, istog onog kojeg je poklonio njemačkoj navijačici.

Pomisli samo, desetljećima je imao taj trofej, nosio ga posvuda i čekao da Brazil osvoji novi naslov svjetskog prvaka, a na kraju ga je poklonio navijačici koju nikad prije nije vidio. Ma, svaka mu čast.

Posljednja izmjena: 10.07.2014.
Pitanja i komentari
  • Campino 16.07.2014. 21:21
  • Svaka čast tom djedici, njemu i takvima je trebalo dati premije koje su date hrvatskim igračima, a ono Sammir dobije 140.000 Eur da se može bolje opijati naokolo.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)