bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Udri gumb za veselje
‹ Fun novosti

Udri gumb za veselje 21.01.

Računala imaju osobinu raspametiti i najveće kulere i kulerice. Ponekad ti dođe da ga lupiš posred tipkovnice ili monitora, pa kud pukne, da pukne. Bolje da udariš po velikom, crvenom USB gumbu namijenjenom upravo za davanje oduška

Situacija prva. Pišeš u Wordu par sati, imaš desetak gotovih stranica i Windowsi se sruše. Ništa zato, lagano ponovno pališ računalo, pokrećeš Word i skužiš da se Auto Save opcija nekim čudom ugasila sama od sebe te da pola teksta nedostaje. Tvoj očajni krik se čuje kilometrima okolo, preplašivši jato gusaka koje su upravo prelijetale grad putujući prema jugu. Znamo, došlo ti je da laptop baciš kroz prozor. Been there, done that.

Situacija druga. Igraš neku igru, rasturaš sve i onda krene crna serija. Gubiš, živciraš se zbog toga, pa onda počneš igrati poput nuba, još se više živciraš i tako u krug dok ne počneš nabijati mišem po tipkovnici. Znamo, sahranili smo nekoliko miševa upravo iz tog razloga.

Ovakvih situacija ima bezbroj – od svađe na forumima, preko šefa koji ti je pred kraj radnog vremena uvalio hrpu posla, do virusa kojeg si pokupio gledajući amaterski pornić. Bijes i nabijanje po hardveru u takvim situacijama nisu preporučljivi, ali priznaj da pomažu. Par udaraca u najbliži objekt bar će malo smiriti tvoje živce i pomoći ti da nastaviš tamo gdje si stao.

E pa, umjesto da razbijaš skupocjeni hardver, zašto ne pokušaš s Big Red Buttonom? Riječ je o, iznenađenje, velikom, crvenom gumbu koji se na računalo spaja putem USB kabla. Kad pukneš k'o kokica, samo lupiš po gumbu i dogodit će se jedna od četiri stvari:

  • zaslon će ti prekriti animacije eksplozija
  • pojavit će se fotka koju si uploadao pa ćeš nabijanjem po gumbu ujedno deformirati i fotku na zaslonu
  • otvorit će se proračunska tablica pa će izgledati kao da radiš
  • otvorit će se tvoja omiljena web stranica

Naravno, na tebi je da odabereš jednu od te četiri opcije pri instalaciji uređaja. Big Red Button košta 15 dolara, što je daleko povoljnije od novog laptopa ili zaslona. Sve i da ti ne treba, sigurno poznaš nekog živčenjaka kojem bi ovo bio savršen rođendanski poklon.

No, najbolje je, da umjesto lupanja i bijesa, pokušaš promijeniti životni stav. Skuliraš se, nasmiješiš se kad ti se dogodi neka od gore opisanih situacija i nastaviš dalje kao da se ništa nije dogodilo. Ili, umjesto po laptopu, par puta se opališ po čelu. Jeftinije je.

Posljednja izmjena: 21.01.2014.
Možda će te zanimati i: