bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Tko krade, taj se i zarazi
‹ Fun novosti

Tko krade, taj se i zarazi 27.08.

Nitko ne voli lopove, pogotovo one koji kradu po bolnicama, ali sudbinu koja je zadesila jednog takvog lopova u Ugandi ne bi poželjeli niti najgorem neprijatelju. Nesretnik je ukrao mobitel pacijentu oboljelom od ebole i, naravno, sam se razbolio

Ebola je gadna virusna bolest koja uglavnom pogađa stanovništvo središnje Afrike. Unatoč mnogim kataklizmičkim i paničnim natpisima u medijima, nema razloga za frku. Ebola nikada neće prerasti u globalnu epidemiju jer zaraženi brzo obolijevaju, a niti visoka smrtnost ne pomaže širenju virusa.

Ovih dana ebola se pojavila u Ugandi, gdje je zaraženo nekoliko desetaka ljudi. Oboljeli odmah idu u izolaciju, ali to nije spriječilo lopova da ukrade mobitel jednom takvom bolničkom pacijentu. Nesretni pacijent je kasnije preminuo, ali je prije smrti prijavio nestanak svog mobitela. Bolničko osiguranje je kontaktiralo lokalnu policiju koja je odmah započela istragu.

Lopov kao lopov, ubrzo je počeo koristiti otuđeni mobitel i policija ga je putem signala locirala u vrlo kratkom roku. No, kad su ga priveli shvatili su da sitni kriminalac ima simptome ebole te je odmah završio u istoj bolnici iz koje je ukrao mobitel s početka priče.

Inače, ebola se širi fizičkim ili seksualnim kontaktom, a pretpostavlja se da virus dolazi iz životinjskog svijeta. Virus sprečava zgrušavanje krvi te izaziva bolna i brojna krvarenja, a smrtnost iznosi visokih 68 posto. Prevelika cijena za krađu jedne sitnice. No, možda ovakve vijesti ponukaju lopove da dobro razmisle prije nego posegnu za tuđim mobitelom, a sve nas da ne zaboravimo tu i tamo dobro očistiti omiljeni mob.

Posljednja izmjena: 27.08.2012.