bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Bilo kuda, USB svuda
‹ Fun novosti

Bilo kuda, USB svuda 19.04.

Kad je u pitanju komunikacija među gadgetima, USB je tu bez premca. Nalazi se na skoro svakom računalu, na smartfonima, tabletima, u automobilima, u kuhinji... Ne vjeruješ? Onda sigurno nisi vidio ovaj stalak za papirnate ručnike s 4 USB porta

USB je standard kad su u pitanju povezivanje i punjenje naših elektroničkih uređaja. Ustvari, samo par tvrtki još uvijek odolijeva USB-u, ali i oni će do 2017., zahvaljujući direktivi EU, morati prijeći na micro USB. Stvar je u tome što je među tim tvrtkama i Apple koji još uvijek brije na svoj Lightning konektor.

Naravno, i sad je moguće kupiti USB-Lightning konektore, ali ubuduće će ih Apple morati isporučivati besplatno, uz svaki proizvod koji zahtjeva punjenje. I da odmah razjasnimo – nije Lightning ništa lošiji od USB-a, naprotiv. No, Lightning je Apleovo čedo, dok je USB standard dostupan svima i za njega ne treba plaćati korištenje patenta.

Voljeli mi USB ili ne, moramo se pomiriti s činjenicom da ćemo još dugo živjeti s gomilom kablova i 6 različitih vrsta USB utora (A, B, Micro-A, Micro-B, Mini-B te Micro AB). Valjda nismo zaboravili nijednog?

Najčešći je standardni, široki A port kakav se nalazi i na držaču za papirnate ručnike TowlHub. Što će ti USB portovi na držaču? Eto, ako puno vremena provodiš u kuhinji, bilo da kuhaš ili jedeš, sad ćeš bez beda, na jednom mjestu moći napuniti mobitel, tablet, mp3 player i još će ti ostati utor viška, za svaki slučaj.

Ali, to nije sve! Ukrasna glava na vrhu držača može se izvaditi i poslužiti kao čep za vino. Ostao si bez riječi, jelda? TowlHub možeš ubosti za 50 baksa plus poštarina, samo ne zaboravi na adapter kako bi ovaj američki uređaj mogao priključiti na naše utičnice. O tom se standardu još uvijek nismo uspjeli dogovoriti. :/

Posljednja izmjena: 19.04.2014.
Možda će te zanimati i: