bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Vau, vau, Skype!
‹ Fun novosti

Vau, vau, Skype! 26.09.

Pas je za mnoge član obitelji. Kud mi, tud i oni. No, ponekad moramo otputovati bez omiljenog nam dlakavog prijatelja i tad nastaju problemi, čemer i jad. A da ga pozdraviš preko Skypea i uvališ mu pseći kolačić uz pomoć iCPoocha?

Britanski The Telegraph piše kako više od polovine vlasnika pasa u toj zemlji koristi Skype kako bi komunicirali sa svojim ljubimcima dok su na putu. Istovremeno, samo ih četvrtina na taj način uspavljuje klince prije spavanja. Napredni ti britanski psi kad se znaju služiti Skypeom, ali nekima niti to nije dovoljno.

13-godišnja Brooke Martin otišla je korak dalje i na Kickstarter postavila uređaj za video komunikaciju s psima koji je ujedno i dispenzer za pseće kolačiće. iCPooch je, ustvari, prilično jednostavna naprava. Unutra su pohranjeni pseći kolačići, s vanjske strane je pričvršćen smartfon ili tablet, a cijeli sustav povezan je s online serverom putem kućne Wi-Fi mreže. Korisnik može pozvati psa pomoću obične Skype aplikacije, a jednostavna naredba počastit će kućnog ljubimca kolačićem iz iCPoocha.

Em možeš razgovarati s psom dok si van grada, em ga možeš nagraditi kolačićem - klasična win-win situacija. Brooke je uređaj osmislila kako bi olakšala čekanje svom psu dok je obitelj na godišnjem odmoru. 'Psi zbilja vole iCPooch', kaže poduzetna djevojčica. 'Naš pas je skužio da iz uređaja dolaze kolačići pa čim čuje moj glas na iCPoochu, odmah dotrči'.

No, cijela stvar ne funkcionira bez smartfona pričvršćenog za iCPooch. Sad, ne bi se kladili da pas, u naletu oduševljenja što te vidi i čuje tvoj glas, neće nasrnuti na mobitel i pretvoriti ga u slinavu olupinu. Želiš li riskirati takvo što, skokni do Kickstartera i podrži iCPooch. Do kraja kampanje ostalo je manje od pet dana, a Brooke mora skupiti još 40-ak tisuća dolara. 

Posljednja izmjena: 26.09.2013.
Možda će te zanimati i: