bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Velika rasprodaja domena
‹ Fun novosti

Velika rasprodaja domena 15.11.

Nije zlato sve što sija. Isto su zaključili u Yahoou nakon što su pronašli hrpu neiskorištenih domena. Domene su upravo prodaju na online aukciji, a očekuje se da će neke dostići cijenu debelo iznad milijun dolara

Svaka čast .eu, .biz, .lol i sličnim domenama, ali, kad je u pitanju vrijednost, niti jedna nije do koljena starom, dobrom .com-u. Recimo, prosječna cijena .com domene iznosi 1.937 dolara, a slijede ih .net nazivi internetskih odredišta koji se prodaju po prosječnoj cijeni od 1.256 dolara.

Tko je krajem devedesetih kupio hrpetine jeftinih .com domena s primamljivim imenima, strpio se 15-ak godina te ih tek tada prodao, danas, vjerojatno, odmara na privatnoj plaži u tropima, okružen koktelima i ukulelama. Naravno, većinu .com domena pokupovale su razne tvrtke, a jedna od njih je i američki Yahoo.

Štoviše, u Yahoou su potpuno zaboravili na silne domene koje imaju i tek su ih nedavno otkrili. Odlučeno je da se sve takve domene stave na prodaju putem internetske aukcije. Velika rasprodaja domena započela je jučer, a traje sve do 21. studenog. Očekuje se kako će najviše cijene dostići domene host.com, energy.com, ladybug.com, te av.com za kojeg Yahoo traži minimalno milijun dolara. Ima tu i fora domena poput pcgeek.com, sandwich.com ili marijuanadude.com. Za svakog ponešto. :)

Kompletan popis domena koje su na aukciji možeš vidjeti ovdje, a ako ti se neka svidi, znaš što ti je činiti. Sretno.

Izvor

Posljednja izmjena: 15.11.2013.
Možda će te zanimati i: