bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
WhatsApp pronalazi nestale
‹ Fun novosti

WhatsApp pronalazi nestale 07.03.

Kod nas je WhatsApp iznimno popularan, ali to je ništa naspram Indije. Tamo praktički svi koriste ovu aplikaciju za komuniciranje, pa i policija. Nije rijedak slučaj da indijska policija pomoću WhatsAppa pokušava pronaći nestalu ili izgubljenu djecu

Nestali 11-godišnji dječak pronađen je na sjeveru Indije nakon što je njegovu fotografiju lokalna policija proslijedila javnosti i zamolila primatelje da poruku šalju dalje putem WhatsAppa. Policiju iz grada Bareillyja ubrzo je kontaktirao muškarac koji je putovao vlakom, dobio poruku i prepoznao dječaka koji je sjedio pored njega.

'Iskoristili smo više kanala kako bi zamolili javnost za pomoć pri pronalaženju nestalog dječaka. Isprintali smo postere s njegovom slikom i polijepili ih po gradu. Istovremeno, skenirali smo sliku s postera i proslijedili je WhatsAppom kao lančanu  poruku', kaže policajac iz Bareillyja te dodaje: 'Srećom, poruka je došla do prave osobe'.

Paramjit Singh, otac pronađenog dječaka, kaže kako je njegov sin u nedjelju ujutro otišao na vožnju biciklom, ali se nije vratio kući. Nakon bezuspješne potrage obratili su se policiji, a dječak je na kraju pronađen u vlaku koji je kretao iz grada udaljenog 90 kilometara od Bareillyja. Policija nije objavila kako se 11-godišnji dječak našao sam na vlaku, tako daleko od kuće, jer istraga još uvijek traje.

Inače, Indijci često koriste društvene mreže kako bi pronašli nestale osobe. Prošli je mjesec pronađen još jedan dječak, ovaj put na željezničkoj stanici, nakon što je obitelj objavila njegovu priču i fotografiju na Facebooku.

Procjenjuje se kako u Indiji ima više od 900 milijuna korisnika mobilnih uređaja, a velik dio ih koristi WhatsApp. Naime, ovaj instant messenger (IM) vrlo je jeftin i pouzdan. WhatsApp, između ostalih, koriste i najveće indijske stranke kako bi kontaktirale glasače prije izbora. Također, app koristi policija, PR agencije te mnoge druge tvrtke i službe koje imaju potrebu kontaktirati velik broj ljudi u kratkom vremenu,

Izvor 

Posljednja izmjena: 08.03.2014.
Možda će te zanimati i: