bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Windows desktop mobitel
‹ Fun novosti

Windows desktop mobitel 30.04.

Microsoftovi lumeni na Build konferenciji demonstrirali su Continuum – Windows Phone projekt koji bi mobitele budućnosti trebao pretvoriti u računala. Ono, priključiš svoj smartfon na zaslon, tipkovnicu i miša pa baciš rundu GTA V s ekipom

Windows 10 dolaze nam ove jeseni, a u Microsoftu se nadaju kako će njihov novi operativni sustav (OS) pronaći široku primjenu ne samo na računalima, nego i na mobilnim uređajima.

Jedna od odlika novih Windowsa prikazana je ovog tjedna na Microsoft Build konferenciji za developere u San Franciscu. Na prezentaciji Continuuma, softverskog alata koji novim Windowsima pomaže prepoznati na kakve se ulazno-izlazne uređaje korisnika spojio i potom konfigurira korisničko sučelje, developeri su mogli vidjeti kako se smartfon nakon priključivanja na zaslon, tipkovnicu i miša, pretvara u pravo računalo.

Office aplikacije koje je Microsoftov Joe Belfiore pokrenuo na 'desktop mobitelu' pred pomalo zapanjenom publikom nimalo se nisu razlikovale od standardnih Office programa na koja samo navikli na našim računalima.

No, prije nego ovakvi Windowsi postanu stvarnost potrebno je stvoriti više aplikacija koje će znati iskoristiti Continuum, a neće na odmet biti niti povećanje hardverskih performansi naših mobitela.

Za očekivati je kako će paralelno s početkom distribucije Windowsa 10, Microsoft ponuditi i nove Lumije koje bi trebale biti dovoljno snažne za implementaciju Continuuma.

Naravno, tolika hardverska snaga veće biti nimalo jeftina.

Izvor

Posljednja izmjena: 01.05.2015.
Možda će te zanimati i: