bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Za savršen početak dana
‹ Fun novosti

Za savršen početak dana 30.03.

Kavopije naprosto ne mogu započeti dan bez šalice kave. Problem je što se treba dovoljno razbuditi kako bi je skuhali svako jutro prije posla. A što kažeš na to da te probudi alarm koji će sobu ispuniti mirisom svježe kuhane kave?

Da nešto razjasnimo – za nas aparati za kuhanje kave spadaju u istu skupinu uređaja kao mobiteli ili tableti – čuda moderne civilizacije bez kojih nam je život nezamisliv.

Sad kad smo to riješili, bit će ti jasnije zašto nas je toliko oduševio izum dizajnera Joshue Renoufa koji je uspješno kombinirao sat s budilicom s aparatom za espresso i nazvao ga Barisieur.

Stvar šljaka savršeno jednostavno – par minuta prije nego zazvoni budilica, Bariseur će pomoću indukcijskog grijanja početi zagrijavati vodu koja će poteći kroz staklenu cijev do tuljca s mljevenom kavom, proći kroz tuljac i u tren oka pretvoriti se u čarobni napitak.

Barisieur čak ima i hlađeni pretinac za čuvanje mlijeka te ladicu u koju možeš spakirati šećer, čokoladu, keksiće ili štogod ti je već potrebno za obavljanje rituala jutarnjeg ispijanja kave.

Ova mašina, koju jako želimo za rođendan, uskoro bi trebala u serijsku proizvodnju, a prodavat će se po cijeni od 1.500 do 2.500 kuna. Nije malo, ali zamisli samo miris prave kave u rano jutro, dok još ležiš u toplom krevetu, a pred tobom je novi, naporan radni dan. Sve je odmah nekako lakše, pa i ustajanje, kad znaš da te kraj kreveta čeka svježa šalica crne čarolije.

Mmmmm…

Izvor

Posljednja izmjena: 31.03.2015.
Možda će te zanimati i: