bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Epidemija sreće širi se Amerikom
‹ Fun novosti

Epidemija sreće širi se Amerikom 03.02.

Ulice, parkovi i trgovi mogu biti puno više od javnih prostora kojima prolazimo ili šećemo pse. Amerikanka Laura Lavigne, sa svojim projektom Happiness Sprinkling, pretvara ulice američkih gradova u okupljališta sretnih ljudi

Predsjednički su izbori u Americi ozbiljna stvar. Nacija se polarizira, a oni najgrlatiji izlaze na ulice s transparentima podrške svom favoritu, ali i transparentima s porukama kojima se omalovažava, pa čak i vrijeđa protivnički kandidat. Lauri Lavigne dojadilo je toliko negativne energije za vrijeme prethodnih, američkih predsjedničkih izbora 2012 godine, pa je naša heroina odlučila nešto poduzeti po tom pitanju.

Bacila se na posao, da bi se par dana nakon političkih skupova pojavila na istom mjestu sa skupinom prijatelja. Svi su nosili transparente, samo što su njihove poruke bile sve, samo ne političke. Natpisi su bili jednostavni: 'You Rock!, Be YOU, You Are Enough i You Are Loved', a ideja je bila još jednostavnija – uljepšati i popraviti dan slučajnim prolaznicima.

Bio je to prvi dan projekta Happiness Sprinkling koji je ubrzo dobio svoju web stranicu i počeo se, poput požara, širiti američkim gradovima. Danas, više od 40 gradova širom SAD-a, ima svoje podružnice 'širitelja' sreće, koji se svako malo okupe na nekom javnom prostoru, noseći transparente, ponekad pjevaju, plešu i naprosto se dobro zabavljaju šireći dobre vibracije.

Lauri se javljaju ljudi iz cijelog svijeta, pitaju za savjet i načine kako primijeniti njenu formulu širenja sreće. 'Smatram kako svi hodamo opterećeni brigam', kaže Laura. 'Ponekad je dovoljan potpuni stranac s porukom sreće kako bi nam promijenio raspoloženje i pomaknuo nas.'

Izvor

Posljednja izmjena: 01.04.2014.
Možda će te zanimati i: