bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Zaigraj Tetris na majici
‹ Fun novosti

Zaigraj Tetris na majici 03.03.

Iako je ova zima prava katastrofa, a lijepo vrijeme se čini nedostižnim poput zaboravljenog sna, istina je da proljeće samo što nije. Uskoro ćemo iz zimskih jakni u kratke majice koje su kao stvorene za privlačenje. Misliš da imaš takvu majicu za predstojeću sezonu proljeće/ljeto? Nije to ništa, pogledaj ovo…

Izumiteljima ne treba puno da naprave nešto novo, originalno i strašno zanimljivo. Elektronički genijalac Marc Kerger dokazao je ovu teoriju stvorivši genijalnu majicu pomoću 4 AA baterije i 128 LED lampica.

Lampice je postavio ispod bijele majice, povezao ih s mini računalom te kontrolama skrivenima ispod tkanine, isprintao zaslon na prednjoj strani i napravio pravi, pravcati Tetris kojeg možeš zaigrati na ovoj majici.

I da, znamo da je ovaj video star dvije godine. Stvar je u tome da i ti možeš napraviti nešto slično uz malo truda i nešto elektroničkog znanja. Zamisli samo kakav bi to spektakl bio da se u Tetris majici pojaviš na nekom ljetnom partiju.

Do tad stigneš naručiti sve potrebno i naučiti osnove elektronike kako bi svi zainteresirani mogli baciti rundu Tetrisa na tvojim prsima dok ti plaćaju runde umjesto ubacivanja žetona. :)

Posljednja izmjena: 06.03.2016.
Možda će te zanimati i: