bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Zbog selfieja uništio kip star 126 godina
‹ Fun novosti

Zbog selfieja uništio kip star 126 godina 08.05.

Jedan se 'genijalac' u Lisabonu popeo na postolje kipa portugalskog kralja kako bi snimio što bolji selfie. Jadni kip nije izdržao mrcvarenje i pao je s postolja. Razbio se u tisuće komadića, a selfie majstora uhitila je policija iako je pokušao pobjeći s mjesta kulturocida

Dođeš kao turist u veliki grad i ugledaš kip lokalnog kralja na postolju visine dva metra. Što ćeš učiniti?

  • Okinuti par fotki kipa
  • Produžiti dalje
  • Popeti se na postolje kako bi snimio selfie s kipom

Neimenovani turist u Lisabonu odlučio se za zadnju opciju nakon što mu je za oko zapela 126 godina stara statua kralja Doma Sebastioa koji je Portugalom vladao u 16. stoljeću.

Muškarac, kojem portugalska policija iz očitih razloga nije otkrila ime, nije uspio snimiti selfie već je prilikom pentranja kip srušio na pločnik.

Statua se razbila, a turist se dao u bijeg. Srećom, policija ga je ubrzo uhitila, privela ga i on sad čeka suđenje u glavnom gradu Portugala. Uništeni kip izrađen 1890. godine zaštićeni je spomenik kulture, a nalazio se na ulazu u stanicu podzemne željeznice.

Dom Sebastiao vladao je Portugalom od 1557. do 1578. , a poginuo je na križarskom pohodu u Maroku u 24. godini. Njegovo tijelo nikad nije pronađeno pa je s vremenom oko mladog kralja izrasla legenda prema kojoj će se jednog dana vratiti u zemlju kako bi je spasio od velike nevolje.

Da nije u pitanju nevolja u vidu najezde glupih turista koji uništavaju kulturnu baštinu slikajući selfieje?

Izvor 

Posljednja izmjena: 09.05.2016.
Možda će te zanimati i: