bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Žene pričaju puno, a muškarci?
‹ Fun novosti

Žene pričaju puno, a muškarci? 18.02.

Od malih nas nogu uče kako žene pričaju puno više od muškaraca. No, je li to istina? Danas, kad svi imamo mobitele i pričamo li ga pričamo, nije teško provjeriti i izmjeriti koliko tko klafra. I, što misliš? Tko je pričljiviji – cure ili dečki?

Novo istraživanje sprovedeno od strane Instituta Marchex donijelo je vrlo zanimljive i pomalo iznenađujuće rezultate kad su u pitanju naše navike prilikom telefoniranja. Naime, stručnjaci iz Marchexa analizirali su više od 200.000 poslovnih poziva upućenih s mobitela i otkrili kako muškarci pričaju više i duže od žena, bar kad je biznis u pitanju.

Muškarci, tako, prosječno na telefonu ostaju 7 minuta i 23 sekunda, a za to vrijeme izgovore 236 riječi, ili 32 riječi u minuti, dok žene razgovaraju 'samo' 6 minuta i 30 sekundi, a pritom u prosjeku izgovore 227 riječi tj. 24 riječi po minuti.

Kad je riječ o vrsti poziva, dečki uglavnom zovu auto servise, bravare i slične majstore te nazivaju banke kad treba riješiti neku frku, dok cure više zovu u vezi nekretnina, pravilne ishrane i, pazi sad, deratizacije. Ovo ne vrijedi kad je u pitanju poziv zbog miša u kući (52% muški), ali kad se treba riješiti žohara, pauka i termita, onda žene preuzimaju stvari u svoje ruke.

Ima toga još! Muškarci poslovne pozive obavljaju uglavnom prije podne dok žene nazivaju poslijepodne. Jedino doba dana kad i jedni i drugi podjednako gnjave majstore je od 9 navečer do ponoći.

Još jednom napominjemo da je ovdje riječ o poslovnim pozivima, koji se snimaju, te da je istraživanje sprovedeno u Americi. A sad zamisli slično istraživanje poslovnih poziva s moba kod nas. Da vidimo: muškarci u prosjeku nazivaju 30 sekundi, dovoljno vremena da se naruči pizza, a žene još kraće – pitaju za adresu i dolaze na lice mjesto riješiti stvari 'mano-a-mano'.

Izvor

Posljednja izmjena: 18.02.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • <deleted> 01.04.2014. 10:07
  • Meni se čini da žene više pričaju na mobitel nego muškarci.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)