bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Živa bojanka
‹ Fun novosti

Živa bojanka 21.07.

Napokon smo pronašli sjajan primjer poboljšane stvarnosti (AR). Pazi ovo – skineš app za Android ili iOS uređaje, odeš na web stranicu, isprintaš bojanku, a nakon što je obojiš, događa se čudo koje će klince ostaviti bez daha. I ne samo klince!

Bojanke su sjajne igračke, ujedno i edukacijsko sredstvo, ali i način da se dijete kvalitetno zabavi na duže vrijeme - reći će ti svaki roditelj. Daj klincu bojice plus zanimljivu bojanku i miran si satima. No, što bi rekao kad bi obojani likovi i stvari mogli 'oživjeti'?

Skineš li colAR aplikaciju, svojim umjetničkim črčkarijama u boji na trenutak ćeš udahnuti virtualni život. colAR spaja klasičnu bojanku i tehnologiju poboljšane stvarnosti kako bi stvorio nešto novo, tako poznato, a opet tako novo i zapanjujuće. Uglavnom, najlakše ćeš shvatiti kako colAR funkcionira ako pogledaš ovaj video:

Sustav je vrlo jednostavan. Skineš besplatnu colAR aplikaciju za iOS ili Android, odeš na njihovu web stranicu gdje možeš preuzeti nekoliko bojanki, potom sjedneš i baciš se na posao s bojicama. Kad dovršiš bojanku, pokreni aplikaciju, usmjeri kameru moba ili tableta na bojanku, pritisni Play i gledaj kako se crtež pretvara u animirani 3D objekt.

Aplikacija radi samo s colAR bojankama koje su besplatne do kraja mjeseca zato požuri i isprobaj ovaj zabavni AR projekt. Sve ako ti se i ne svidi, sigurni smo da imaš nekog klinca u užem krugu obitelji kod kojeg ćeš dobiti tisuću bonus bodova i pusa nakon što mu pokažeš colAR.

Izvor

Posljednja izmjena: 21.07.2013.
Možda će te zanimati i: