bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Život po Michalu
‹ Fun novosti

Život po Michalu 11.11.

Znamo. Ustao si jutros, pogledao kroz prozor i poželio se vratiti u krevet. Izašla si van, ugazila u lokvu, vjetar ti je iskrenuo kišobran i došlo ti je da sve pošalješ k vragu. Život ponekad zna izgledati sivo, poput ove kiše, ali tu je YouTube da nam popravi dan

Koliko puta smo samo čuli da se tajna sretnog života skriva u malim stvarima svud oko nas. U osmijehu nepoznatog lica na ulici, u šarama koje ispisuje kiša po pločnicima, u zalogaju toplog i mirisnog peciva, u ljudima s kojima radimo i živimo. Znamo u čemu je tajna i to uvijek iznova zaboravljamo.

Ponekad je potrebno nešto efektnije od riječi kako bi se podsjetili koliko je život lijep, pa čak i kad je vani ovako hladno i depresivno. Nešto poput videa kojeg je snimio i montirao Michał Mikołaj Wojtunik. Michal je u četiri minute filmića 'Bits Of Life' sažeo 10 mjeseci svog života u Krakowu te putovanja po Tajlandu i Indiji.

Niz kadrova dugih 1 sekundu slažu kratku i efektnu priču o 10 mjeseci Michalovog života - tako običnog, a opet tako divnog i neponovljivog. U kratkim kadrovima skrivaju se prizori koji bi možda promakli nekom manje perceptivnom, ali ne i Michalu. Cijelu priču prati pjesma Lykke Li, 'Little Bit'.

Svakako pogledaj 'Bits Of Life'. Savršena doza optimizma za jedan ovakav, tmuran, jesenji ponedjeljak.

Posljednja izmjena: 11.11.2013.
Možda će te zanimati i: