bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
200 GB na microSD kartici
‹ Tech novosti

200 GB na microSD kartici 03.03.

SanDisk je uspio nagurati 200 giga na malecku microSD karticu kakvima obično proširujemo integriranu memoriju na svojim mobačima. Kako je krenulo, uskoro ćemo na mobitele moći 'pospremiti' Sveučilišnu knjižnicu ili dvije

Kako vrijeme leti. Dovoljno se pogledati u ogledalo i skužiti prvi sijedu dlaku ili boru na faci pa da shvatimo kako se protiv vremena ne može. No, upitaš li nas, mi smatramo da se brzi protok vremena najbolje da mjeriti pomoću računalne memorije.

Pazi ovako – kad si bio mali bilo ti je dovoljno svega par giga da pospremiš sve što trebaš na svoje računalo. Oni stariji sjećaju se vremena kad je i parsto mega bilo sinonim za jako puno memorije za pohranu.

Danas? Tvrde diskove počeli smo mjerimti u terabajtima, a sve što je ispod 32GB nas previše ne zanima. Trebaš još memorije? No problemos. Kupiš microSD karticu i eto prostora za pohranu na mediju kojeg je lakše izgubiti nego negdje pospremiti.

Bez obzira na to što imamo sve više memorije, nekako je uvijek uspijevamo potrošiti i stalno tražimo još. Kako i ne bi kad smo počeli snimati filmove u 4K rezoluciji, a omiljenu muziku pohranjujemo u .flac formatu, a sve to naprosto guta prostor za pohranu.

Srećom, proizvođači memorija više su nego spremni utažiti našu glad za što 'prostranijim' medijima za pohranu. Među njima je i SanDisk koji je ovih dana predstavio novu Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition SD karticu kapaciteta 200 gigabajta.

U SanDisku se kunu njihova kartica ima brzinu transfera od 90MB ili 1.200 prosječnih fotografija u sekundi, a kompatibilna je sa svim uređajima koji podržavaju microSD što znači da ide u skoro svaki pametni telefon.

Poželiš li i ti proširiti memoriju na svom mobaču s ovakvom karticom za to ćeš zadovoljstvo morati iskeširati nekih 400 dolara. Biraj - novi mobitel ili kartica od 200 giga.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.03.2015.
Pitanja i komentari
  • krista031 06.03.2015. 00:03
  • najbitnije si izostavio

    Performance/speed:Up to 90MB/s read speed, write speed lower
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)