bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
3d printer za kreativne klince
‹ Tech novosti

3d printer za kreativne klince 15.02.

Kreativnost je osobina koju treba njegovati i poticati od malih nogu. Nekad smo imali Lego kocke i plastične vojnike za treniranje kreativnosti dok se današnji klinci mogu igrati s 3d printerima koji će im napraviti skoro sve što zamisle

Jesi li ikad, kao klinac, listao neki katalog ili surfao webom gledajući igračke i maštao o tome kako bi se samo zabavljao da ih si možeš priuštiti? Odrasli smo i pronašli neke nove, drugačije igračke, ali klinci su u načelu ostali isti. Još uvijek maštaju, igraju se od jutra do mraka i dok je tome tako, ima nade za sve nas.

Roditelji će ti reći da je klince najlakše zabaviti nečim kreativnim i upravo su takve igre popularne, tražene, a često i skupe. Nabrojane kriterije zadovoljava i Mattelov ThingMaker – 3d printer namijenjen djeci, ali i odraslima.

Putem pripadajuće ThingMaker iOS ili Android aplikacije djeca mogu dizajnirati što im padne na pamet te poslati svoju kreaciju 3dprinteru koji će isprintati novu igračku, komad nakita, figurice… ma, sve što klinci u svojim maštovitim glavicama zamisle.

Sam printer dizajniran je tako da se spriječi mogućnost ozljede pa se vrata automatski zaključavaju kad je printer u upotrebi, a glava za printanje povlači se u zaštitno kućište čim printer prestane s radom.

U Mattelu tvrde kako će ThingMaker raditi sa standardnim plastičnim vlaknima, a jedan kilogram plastike trebao bi biti dovoljan za izradu 20 figurica, 30 komada nakita ili stotinjak prstenja.

ThingMaker se već može naručiti na Amazonu po cijeni od 300 dolara, a kupci bi svoje primjerke trebali dobiti početkom jeseni.

Inače, Mattel je tvrtka zaslužna za brojne popularne brendove igračaka, poput Barbie ili HotWheelsa, pa je za očekivati kako će djeca ubrzo moći izrađivati i printati dodatke i igračke za omiljene im lutke ili autiće.

Izvor

Posljednja izmjena: 16.02.2016.
Možda će te zanimati i: