bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
3dprint cipelice
‹ Tech novosti

3dprint cipelice 02.06.

Dobiješ 3d printer i što sad? Iskreno, niti mi ne bismo znali što napraviti s tim čudom moderne tehnologije. Cure takvih problema nemaju – one mogu besplatno preuzeti nacrte cipela, odabrati boju, isprintati ih i ne moraju više u šoping

Puno se piše o 3d printanju, ali ovu tehnologiju rijetko viđamo u stvarnosti. Stvar je u tome što 3d print još uvijek nema previše praktičnih primjena u svakodnevnom životu. No, kako vrijeme prolazi, sve je više jeftinih i dobrih 3d printera koji mogu isprintati skoro sve što poželiš.

Nekad hobistička opsesija, 3d printanje prerasta u ozbiljnu industriju. Jedan od vodećih proizvođača ovakvih printera je i američka tvrtka 3D Systems. Proizvode brojne modele printera, a među njima je i CubeX -  praktičan, nevelik i skup printer kojeg, između ostalog, možeš koristiti i za printanje cipela ženskim članovima obitelji.

Naime, dizajner i kreativni direktor 3D Systemsa, Janne Kyttanen, kreirao je četiri modela natikača koje se mogu isprintati uz pomoć CubeX printera. Korisnici mogu besplatno preuzeti datoteke potrebne za printanje, odabrati veličinu i boju te ubrzo isprobati nove šuze.

'Ne znam kakva to tajna veza postoji između žena i cipela, ali meni se sviđa', kaže Kyttanen. 'Volio bih kad bi moja djevojka svaki dan mogla nositi novi par obuće. Danas je to moguće. Žene mogu staviti cipele na printanje preko noći i ujutro će ih dočekati novi par cipela', hrabro najavljuje finski dizajner.

Za svaku natikaču treba 6-7 sati printanja, a nacrti pokrivaju veličine 35-40, te dolaze u četiri stila – Macedonia, Facet, Leaf i Classic. Najavljeni su novi modeli, veličine i dodatne mogućnosti prilagodbe nacrta cipela.

'Više nema potrebe da provodite sate u trgovinama tražeći savršene cipele koje će odgovarati večernjoj haljini', kažu iz 3D Systemsa, pritom zaboravljajući da je, upitate li cure, upravo u tome čar šopinga.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.06.2014.
Možda će te zanimati i: