bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Ajme, kakva kamera
‹ Tech novosti

Ajme, kakva kamera 31.07.

Noćno snimanje podrazumijeva specijalizirane kamere, ekspozicije koje traju koliko i prosječan seksualni odnos ili reflektore dostatne da osvijetle omanji grad. No, to će se uskoro promijeniti zahvaljujući novim kamerama koje noć na filmu doslovno pretvaraju u dan

Otkad su kamere postale sastavnim djelom naših smartfona kao da smo zaboravili na foto-vide industriju koja još uvijek postoji, bez obzira na opak ignore od strane većine potrošača.

Proizvođači foto i video opreme ipak se ne predaju i iz dana u dan predstavljaju kamere koja su prava mala čuda tehnologije. Prvo je Sony izazvao čuđenje u svijetu svojom A7S kamerom, a koja im osjetljivost (ISO) od nekih 400.000 i omogućava dosad neviđeno snimanje u noćnim uvjetima, ali to je ništa naspram novog Canona ME20F-SH.

Naime, ova kamera, pazi sad, omogućava snimanje full HD videa u potpunom mraku zahvaljujući ISO-u od 4.000.000. Da, četiri milijuna.

Ovo je postignuto zahvaljujući CMOS senzoru koji ima svega 2,26MP, a pikseli su nekih 5 puta veći od standardnih DSLR kamera, ali novi Canon zato usred noći snima bez ikakvih problema. Pogledaj primjer i sve će ti biti jasno.

Kamera je prvenstveno namijenjena profesionalcima što se da iščitati iz cijene od nekih 200.000 kuna, ali ne sumnjamo da će kroz par godina ova tehnologija pronaći svoje mjesto i u našim mobitelima, a onda…

Megapikseli? Bah, daj ti nama ISO pa da vidiš veselja.

Izvor

Posljednja izmjena: 31.07.2015.
Možda će te zanimati i: