bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Android, Windows PC, phablet i projektor – sve u jednom
‹ Tech novosti

Android, Windows PC, phablet i projektor – sve u jednom 29.07.

Američka tvrtka Akyumen počela je primati narudžbe za Holophone Phablet. Phablet kao phablet, pomislit ćeš, i biti potpuno u krivu. Naime, ovaj uređaj ima dual OS – Android Marshmallow i Windows 10, zaslon od 7 inča te projektor za prikazivanje slike dijagonale 100 inča. Interested?

Apple i Samsung izbacuju nove uređaje kao na traci i iako je riječ o sjajnim smartfonima, nedostaje im onaj inovatorski duh koji ih je krasio na početku smartfon revolucije. Novi iPhonei i Galaxyji manje-više slijede istu formulu:  brže, bolje i oku ugodnije.

Srećom, tu su tvrtke poput američkog Akyumena koje se ne boje inovacija. Prvi Akyumenov smartfon zove se Holophone Phablet i riječ je o vrlo zanimljivom uređaju. Zaslon od 7 inča bez premca je među konkurencijom, a jedinstvenim ga čini ugrađeni projektor od 45 lumena. Navodno bi projektor trebao omogućiti projiciranje na platno dijagonale 100 inča (250 cm).

Holophoen dolazi s dva operativna sustava: Android Marshamallow za mobilno korištenje i Windows 10 kad uređaj poželiš pretvoriti u projektor ili laptop. Mala digresija – riječ je o verziji Windowsa za stolna računala.

Phablet je moguće naručiti na Akyumenovom siteu po cijeni od 600 do 950 dolara. Prva tura već je rasprodana, a za sljedeću ćeš se morati strpjeti do 5. studenog.

Posljednja izmjena: 22.08.2016.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Kyrac 09.08.2016. 13:46
  • "dijagonale 100 inča i(125 cm)"???? Dok sam ja išao u školu 100 inča (inch-cola-zoll) je bilo 254 cm...
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)