bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Aplikacije preuzimaju Internet
‹ Tech novosti

Aplikacije preuzimaju Internet 02.03.

Prošli su mjesec Amerikanci, prvi put u povijesti, više koristili mobilne aplikacije za pristup Internetu, nego dobra, stara računala. Internet polako seli na zaslone tableta i smartfona dok se padu prodaje 'kanti' i laptopa ne nazire kraj

Mobilni uređaji prošli su mjesec ostvarili više od polovice ukupnog internetskog prometa u SAD-u. Aplikacije su zaslužne za 47% ukupno ostvarenog prometa, a surfanje s mobilnim web preglednicima za dodatnih 8% - ukupno 55 posto.

Iako su mobilni uređaji već nekoliko mjeseci ispred, kad je u pitanju Internet, sad su i aplikacije prešišale računala. Kad se zna da su prošle godine računala zabilježila najveći pad prodaje u povijesti, ne čudi da sve više Amera, a i nas, za obavljanje internetskih zadaća koristi mobače i tablete. Tako je u siječnju 55% Amera imalo smartfon, a 42% tablet.

Istovremeno, smartfoni su rasli brojkom od 39%, a ovaj trend nastavit će se i ove godine zahvaljujući sve boljim mobitelima, sve kvalitetnijim aplikacijama, pa i igrama, te sve većoj brzini mobilnog interneta.

Kad su trendovi u pitanju, znamo kako to funkcionira. Ono što se fura u Americi i Zapadnoj Europi sigurno će, prije ili kasnije, postati trendom i kod nas. Kad su smartfoni i tableti u pitanju, tu samo već odavno 'u trendu'.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.03.2014.