bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Aplikacija prevodi plač beba
‹ Tech novosti

Aplikacija prevodi plač beba 22.09.

Roditelji znaju da male bebe nije lako razumjeti. Plaču li ga, plaču, a ti onda pokušavaš nahraniti ih, previti, uspavati… ma, dao bi sve samo da skužiš što ih muči. Sad možeš, i to zahvaljujući novoj aplikaciji za smartfon

Znanstvenici s Tajvana razvili su app koji analizira obrazac plača tek rođenih beba i potom roditeljima 'prevodi' želje malih beštija. Softver je razvijen nakon proučavanja tisuća snimaka plača novorođenčadi. Snimke su nastala u tajvanskoj Sveučilišnoj bolnici gdje je medicinsko osoblje danima snimalo plač malih Tajvanaca.

Prilikom snimanja, primijetili su da bebe plaču glasno i u stabilnom ritmu kad su gladne, a slične obrasce zabilježili su u šest slučajeva – kad bebe hoće mlijeko, kad napune pelene, kad žele spavati itd.

Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje - roditelji snime plač beba, a app će im potom reći zašto beba plače. Developeri tvrde kako je točnost njihove aplikacije visokih 92 posto.

Novorođenčad, u prosjeku, plače od 90 do 180 minuta dnevno, a aplikacija bi roditeljima trebala pomoći da brže reagiraju na plač bebe i pruže joj ono što treba,

Aplikacija je predstavljena na netom završenom sajmu inovacija na Tajvanu, a u prodaji će se pojaviti do kraja godine. Naš savjet – pričekaj dok se aplikacija ne pokaže uspješnom, prije nego svom mobitelu prepustiš posao prevođenja s 'bebastog'.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.09.2014.
Možda će te zanimati i: