bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Adblock Browser
‹ Tech novosti

App tjedna: Adblock Browser 11.09.

Surfanje webom bez bannera na stolnim računalima odavno je stvarnost, a sad su na redu i mobilni uređaji. Želiš li krstariti bespućima weba, a da te pritom ne ometaju reklame, instaliraj ovaj preglednik i bannerima možeš reći bye-bye

Tvrtka Eyeo, tvorci Adblocka – poznatog dodatka za internetske preglednike, otišla je korak dalje i umjesto dodatka za mobilne browsere napravili su vlastiti preglednik.

Adblock Browser radi na Android i iOS uređajima, baš poput bilo kojeg drugog preglednika, s tom razlikom što su reklame i banneri ovdje zabranjeni 'po defaultu'.

Adblock Browser je besplatan, a iz Eyea tvrde kako njihov preglednik čuva bateriju i smanjuje potrošnju mobilnih podataka. Uz sve to, app blokira sve poznate malware domene pa može poslužiti kao još jedna razina zaštite od zlonamjernog softvera.

Aplikacija korisnicima nudi i mogućnost onesposobljavanja gumbića za društvene mreže, uklanjanje poruka koje pozivaju na gašenje ad-blockera te njegovo gašenje na pojedinim stranicama koje to zaslužuju.

Ipak, bez obzira koliko nam banneri ponekad išli na živce, ne zaboravi da većina web stranica živi od takvih reklama i red je da ih ne gasiš na onim stranicama koje svakodnevno posjećuješ.

Posljednja izmjena: 13.09.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Zoran Pipinic 21.09.2015. 17:29
  • To što ja blokiram reklame na browseru ne umanjuje prihode web stranici od tog banera ili reklame. Štoviše ako me reklame ne dave posjetit ću stranicu češće kako ja tako i drugi te će lakše prodati reklamu ili baner na osnovu posjećenosti.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)