bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: AppLock Face/Voice Recognition
‹ Tech novosti

App tjedna: AppLock Face/Voice Recognition 18.06.

Gubitak smartfona predstavlja pravu noćnu moru. Ne samo da ostaješ bez sredstva za komunikaciju, već više nema ni SIM-ice koja je postala tvoj alter ago, a mobitel je obično nakrcan fotkama, videom i dokumentima vrlo osobne prirode. Upravo zato nije na odmet dobro se pripremiti i postaviti više razina zaštite na smartfonu

Iza podužeg imena AppLock Face/Voice Recognition krije se vrlo korisna Android aplikacija koju vrijedi isprobati. Naime, ovaj će app postaviti dodatnu razinu zaštite na tvom smartfonu putem tehnologije prepoznavanja lice i govora.

Na tebi je samo da odabereš koje aplikacije želiš zaštititi, izgovoriš lozinku, pokažeš svoju facu putem kamere kako bi te AppLock Face/Voice Recognition zapamtio i možeš biti siguran kako će, u slučaju da izgubiš smartfon i netko ga uspije provaliti, tvoje tajne ostati skrivene.

Ako se odlučiš na ovakvu vrstu zaštite, onda preporučano da app iskoristiš za čuvanje Facebook, Gmail, SMS i sličnih appova koje koristiš za svakodnevnu komunikaciju.

Aplikacija je posve besplatna i bez oglasa, a jedina mana je što se ne može iskoristiti za zaključavanje samog mobitela. Takvo što ne dozvoljava Google iz sigurnosnih razloga pa ćeš mob morati i dalje otključavati lozinkom, pinom ili patternom.

Šteta, a taman smo zabrijali da ćemo mob moći otključati frazama poput 'Engage star drive', 'Prepare for take off' ili 'Upali se, krntijo'.

Posljednja izmjena: 19.06.2016.
Možda će te zanimati i: