bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: CloudCal
‹ Tech novosti

App tjedna: CloudCal 22.10.

Da ne kažeš kako ti predstavljamo samo aplikacije za zabavu ili ubijanje vremena, ovaj smo se tjedan uočili uozbiljiti. Dakle, predstavljamo ti CloudCal – vizualno i funkcionalan sjajan kalendar/organiser app za Android uređaje. Ozbiljno :)

Pametan piše, a budala pamti – tako nekako glasi stara narodna poslovica koja vrijedi i dan-danas. Tko će popamtiti sve te silne sastanke, obvezna druženja s ozbiljnom ekipom i sva ta neobvezna okupljanja s dragim nam osobama, o bržim ili dužim romansama da i ne govorimo?

Anyway, zašto pamtiti, kad sve to lijepo možeš unijeti u svoj organiser app na smartfonu i napokon svoj skupocjeni uređaj početi korstiti i za druge stvari osim razgovora, poruka i Fejsa?

Iako su 'kalendarske' aplikacije koji dolaze na većini uređaja itekako upotrebljive, mnogima od nas treba nešto više - korisnija ili pak vizualno atraktivnija aplikacija.

CloudCal zadovoljava sve te uvjete i nema razloga da ne isprobaš ovaj odličan app na svom Android uređaju. Riječ je o jedinstvenoj kalendarskoj aplikaciji koja dane u mjesecu pretvara u šarene krugove.

Takozvani 'Magic Circles' svojim obujmom predstavlja sate u danu, a bojama objašnjava s čim se zauzet u koje vrijeme. Zvuči daleko kompliciranije nego što je. Ustvari, MagicCircles odlično služe svrsi i ubrzo ćeš jednim pogledom na CloudCal kalendar moći vidjeti koliko si, ili nisi,  zauzet.

App ima i hrpetinu drugih obilježja, a bez problema se može sinkronizirati s Outlookom, Gmaila ili bilo kojim sličnim servisom. Od ostalih opcija izdvajamo pozivanje Ubera direktno iz aplikacije pod uvjetom da imaš instaliran Uber app.

Osnovna aplikacija je besplatna, a za 2,5 dolara dobit ćeš PRO verziju koja podržava razmjenu datoteka među korisnicima, integraciju s navigacijom te drag&drop funkcionalnost unutar aplikacije.

Ako si stigao do kraja teksta – svaka čast. Valjda da sad više ne moramo uvjeravati da isprobaš CloudCal. :)

Posljednja izmjena: 25.10.2015.
Možda će te zanimati i: