bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Duolingo
‹ Tech novosti

App tjedna: Duolingo 13.05.

Početkom godine Bill Gates je izjavio kako mu je jedan od najvećih propusta taj što nikad nije naučio strani jezik. I znaš što je onda napravio čovjek koji vrijedi 80 milijardi dolara? Započeo je besplatni tečaj stranog jezika na Duolingu. Ako može Bill…

Za učenje stranog jezika treba ti nekih 15-ak minuta dnevno kroz nekoliko mjeseci. U to su se uvjerili milijuni korisnika Duolinga – revolucionarne i besplatne aplikacije koja te može naučiti neki od desetak stranih jezika na tabletu, računalu ili smartfonu.

Još ti samo trebaju pristup internetu te dobra volja i učenje novog jezika može početi. Duolingo radi na jedinstvenom principu 'izazova' koje korisnici moraju riješiti prije nego pređu na sljedeći stupanj. Metoda je ispitana na tisućama korisnika ove aplikacije i provjereno radi!

Najbolji dokaz uspješnosti Duolinga je više od 70 milijuna korisnika širom svijeta. Osim kvalitete, razlog uspjeha je i taj što je Duolingo posve besplatan. Nije slučajno, jer tvorci ovog sustava, računalni stručnjaci Luis von Ahn i Severin Hacker, htjeli su napraviti program za učenje stranih jezika dostupan svima.

'Ima puno veze s mjestom gdje sam odrastao, u siromašnoj Gvatemali. Kad je riječ o obrazovanju, nešto čudesno se dogodi kad svi imaju pristup istoj vrsti obrazovanja', objašnjava Von Ahn koji se odavno obogatio prodavši dvije tvrtke Googleu.

Tvorci Duolinga smatraju kako nešto ne štima s obrazovnim sustavima širom svijeta kad mnoštvo učenika niti nakon 12 godina učenja ne nauči strani jezik.

Duolingo učenju stranog jezika pristupa drugačije i svaki će korisnik, zahvaljujući sofisticiranim algoritmima, dobiti pitanja koja odgovaraju njegovom napretku tj. korisnici kojima novi jezik ide bolje dobivat će naprednije pitanja dok će one korisnike koji se muče s osnovama Duolingo strpljivo podučavati dok ne savladaju gradivo i ne steknu dovoljno znanja za sljedeće, naprednije lekcije.

Već smo rekli da je Duolingo posve besplatan, a nema čak niti sveprisutnih reklama. Jedno što će ti naplatiti je polaganje certificiranog testa znanja za kojeg u Duolingu vjeruju kako bi mogao postati svjetskim standardom znanja stranih jezika.

Nažalost, Duolingo zasad ne podržava korisničko sučelje i lekcije na hrvatskom, ali ako znaš osnove engleskog bit će to sasvim dovoljno za korištenje Duolinga i učenje španjolskog, njemačkog, francuskog, nizozemskog, irskog, turskog, talijanskog…

Duolingo za iOS uređaje možeš preuzeti ovdje, dok Androidaši isti app mogu pronaći na ovom linku.

Posljednja izmjena: 13.05.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • vrba 18.11.2015. 15:39
  • Učite strane jezike online uz coLanguage. Besplatno se registrirajte na www.colanguage.com/hr

    Učite uz nastavnike izvorne govornike!

    Također svi koji znaju strane jezike uz coLanguage mogu zaraditi na svojem znanju!
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)