bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Fast – alternativni Facebook klijent
‹ Tech novosti

App tjedna: Fast – alternativni Facebook klijent 24.06.

Izgleda da Mark Zuckerberg želi preuzeti naše smartfone. Kako drugačije objasniti činjenicu da mu nije dovoljna jedna aplikacija već moraš skinuti Facebook, pa Messenger, pa Moments, a koliko čujemo bit će ih još. Zar ne bi bilo jednostavnije kad bi sve te poslove obavljala jedna, jedina aplikacija?

Koristiš li Facebook na mobilnim uređajima onda znaš koliko ti aplikacija treba da bi Fejs imao jednaku funkcionalnost kao i na računalu. Nije da nam smetaju aplikacije kao takve, ali kad cijelo vrijeme rade te nepotrebno gutaju bateriju i bandwidth onda počnemo razmišljati o alternativi.

Facebook kao takav nema alternative, ali aplikacije s kojima se povezuješ na najveću društvenu mrežu – imaju. Fast je upravo takav app, zamišljen kao jednostavniji i brži klijent za svakodnevno FB korištenje.

Instalacijom Fasta i povezivanjem sa svojim Facebook profilom dobit ćeš aplikaciju koja nimalo neće promijeniti tvoje 'fejsbukiranje'. Fejs u Fastu izgleda isto kao i mobilni sajt, tu je i potpuno funkcionalan Messenger te mnoštvo opcija za podešavanje Fasta.

Osim izgleda aplikacije, možeš naštimati i količinu bandwidtha za trošenje, način otvaranja linkova (preglednik ili u Fastu), pristup aplikaciji možeš zaštititi posebnim PIN-om i još puno toga.

Uz sve to, Fast ti omogućava stvaranje posebnog feeda s tvojih omiljenih web stranica tako da u svakom trenutku možeš vidjeti što je novog bez da otvaraš web preglednik.

Aplikacija nije savršena pa tako još uvijek ne možeš uploadati videop putem Fasta, logiranje na više korisniičkih račuan odjednom ne funkcionira, a tu su i oglasi koje možeš eliminirati kupnjom Pro verzije za nekih 10 kuna.

S druge strane, Fast ima svega 2 megabajta i provjereno troši jako malo baterije te kilobajta. Osnovna verzija je besplatna - preuzmi i isprobaj na svom Androidu.

Sorry iPhoneaši, iOS verzije još uvijek nema.

Posljednja izmjena: 27.06.2016.
Možda će te zanimati i: