bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Flightradar24
‹ Tech novosti

App tjedna: Flightradar24 08.07.

Jesi se ikad zapitao kud leti taj avion koji ostavlja bijeli trag na plavom nebu? Vjerojatno jesi i umjesto da razbijaš glavu pokušavajući pronaći odgovor na to pitanje, jednostavno nabavi smartfon aplikaciju koja zna kud lete svi zrakoplovi svijeta

Znamo, i mi bi radije bili negdje drugdje umjesto na poslu ili na praznicima koji ne slute na nezaboravno ljeto. Sretnici će bar otići na more (pozdrav svima koji su već dolje), a oni najsretniji i najspretniji zaputit će se negdje u svijet.

Naravno, na taj put će avionom, a mi ćemo ostati doma, uzdisati, gledati bijele tragove na nebu i pitati se kud leti još jedan zrakoplov bez nas. Ako ništa drugo, bar možemo na svoje mobaće i tablete instalirati Flightradar24 – aplikaciju koja u realnom vremenu prati sve važnije letove na svijetu.

Osim karte svijeta, na kojoj možeš pratiti male ikone kako lete simo-tamo, svoj uređaj možeš uperiti i prema zrakoplovu iznad sebe te vidjeti koji je to let, otkud i kamo leti.

Štoviše, moguće je i vidjeti kako izgleda pogled iz pilotske kabine dotičnog zrakoplova, ali ako očekuješ leteće tanjure i chemtrailse, moramo te razočarati. Vidjet ćeš samo satelitsku snimku predjela nad kojim zrakoplov leti, dobro nam poznatu iz Google Eartha.

Što još? Možeš pretraživati letove, filtrirati pretragu po zrakoplovnoj kompaniji, zračnoj luci ili vrsti zrakoplova, stavljati markere na zemljopisna područja i još puno lipih stvari koje će prvenstveno biti zanimljive zaljubljenicima u zrakoplovstvo.

Flightradar24 dostupan je za Android, Windows Phone i iOS uređaje po cijeni od 20-ak kuna, a dostupna je i besplatna verzija.

Odaberi onu koja ti odgovara i uživaj u aircraft spottingu.

Posljednja izmjena: 08.07.2015.
Možda će te zanimati i: